- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hızlı çalmak bana çok zor geliyor. Aslında dinlemeyi severim biraz da. Müthiş hızlı çalan adamları görünce gözüm korkuyor. Zamanla düzenli egzersiz yaparsam hızlanabilirim heralde.Bu sorunuz da enteresan olmuş. Ben size şunu sorayım: Madem siz hızlı çalmaktan hoşlanmıyorsunuz ve bu konuda kararınızı vermişsiniz, niye bunu onaylatmak istiyorsunuz ? Birisi burada "hayır, hızlı çalman lazım" dese fikriniz mi değişecek ?
Benim anladığım şey şu: Siz şu anda çok hızlı çalabilmeyi kendinize çok uzak görüyorsunuz. Kendinize o kadar uzak da görmediğiniz ve bir gün çalabileceğinize inandığınız kişilere ise (bkz: Slash) sempatiniz var.
Benim size tavsiyem, müziği bu kadar kategorize etmeden dinlemek. Ben yıllarca Malmsteen dinlemiş ve onun tarıznı da çalışmış birisiyim. Ama 10 sene önce shred ile iilgilenmeyi bıraktım. Bu değişen zevklerimizn bir sonucuydu. Bugün artık neredeyse hiç Malmsteen dinlemiyorum, ama bunun Malmsteen'in hızlı çalmasıyla hiç bir ilgisi yok. Müzik bir zevk meselesi ve ne seviyorsanız onu dinlemelisiniz. Ama eğer sadece çalışına sempati duyduğunuz insanları dinlerseniz bu sizi çok kısıtlar. Daha geniş bir pencereden bakmaya çalışın müziğe. Müziğin hızlı - yavaş olması ile iyi-kötü olması arasında bir bağ yok; o iş o kadar basit değil.
Dinleme konusunda, hızlı yavaş fark etmez kulağıma hoş gelen sevdiğim şeyleri dinlerim. Kısıtlama çalma konusunda oluyor biraz.