Hollow Body gitarların feedback sorunu

Ibanez AG95'te Feedback Sorunu​

Ibanez AG95 hollow body gitarım var. Özellikle sesi yüksek açtığımda ciddi derecede feedback oluşuyor ve gitar çalınamayacak hâle geliyor.

Zuhal Müzik'te Marshall lambalı bir amfiye taktığımda feedback yapmadı. Ancak kendi Boss Katana MkII amfimde oldukça fazla feedback yapıyor. Okuldaki Fender ’65 Deluxe Reverb amfide de aynı şekilde ciddi bir feedback sorunu yaşadım; hatta gitar resmen titriyor.

Gitarın içine havlu sıkıştırmayı da denedim ama feedback'i çok fazla azaltmadı.

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Gitarın tonunu gerçekten çok seviyorum fakat bu hâliyle sahnede kesinlikle kullanamıyorum. Bu sorunu çözmek için ne yapabilirim?

Amfiye yakın çalıyorsanız, amfi sesi çok yüksekse her gitar yapar. Uzaklaşın ya da amfi yönünü başka tarafa çevirin.
İlaveten ne ayarda çaldığınızı bilmiyorum ama H.B gitarlar yüksek gain e gelmezler.

Amfiye yakın çalıyorsanız, amfi sesi çok yüksekse her gitar yapar. Uzaklaşın ya da amfi yönünü başka tarafa çevirin.
İlaveten ne ayarda çaldığınızı bilmiyorum ama H.B gitarlar yüksek gain e gelmezler.
abi amfiye uzak da dursam yönüde farklı olsa ötüyor yeterki ses yüksek olsun. gain de normal yani drive falan da kullanmıyorum zaten gitar titriyor yani baya

Geri