Forumda Headrush kullanan çok, Core kullanmış olanlar da var.Bu iki üründen birini almak istiyorum fakat kararsız kaldım. Hangisi daha güncel ve daha organiktir? Hangisini tercih edersiniz?
Hocam Mooer GE200'den geçiş yapıcam. Mooer tonları ben çok açmıyor açıkçası. Headrusdaki gecikme biraz kafamı kurcalıyor fakat tonlar ve efektler çok güzel duyuluyor. Öte yandan sanırım Hotone'un DSP'si daha iyi. Arada kaldım 😀Forumda Hotone 2 stage çok övüldü ama ilginçtir ki kimse kullanmadı, YouTube incelemelerine ve kağıt üstündeki speclerine bakilarak övüldü. Evet iyi güzel birşeye benziyor ama satışı yok.yurtdisi fiyatı da benzer ürünlerden bir-iki tık daha yüksek.
Güncel ve bulunabilir cihaz olsun derseniz Core, bir önceki jenerasyon ürün olarak de Mooer GE300 lite tavsiye edebilirim. Onda da dahili expression pedalı yok
Mooer tonları sizi açmıyor ise bu sınıftaki dijital modelleyiciler konusunda temkinli olmak iyi olur. Nasıl bir sistemde kullanıyorsunuz acaba ve ne gibi tonlar bekliyorsunuz? Headrush tonları hakkında da muhteşem denmiyor, Hotone ise müşteri desteği konusunda iyi bir üne sahip değil. Ben bu devirde halen Cerberus gibi bir şeyi (analog distortion ve patch mode var, midi de mevcut) dijital bir prosesöre entegre etmeyi veya Mooer Red Truck ile birlikte kullanmayı düşünüyorum. Bu sınıftaki modelleyiciler arasında tonlarda devasa farklar beklemek gerçekçi de olmayabilir.Hocam Mooer GE200'den geçiş yapıcam. Mooer tonları ben çok açmıyor açıkçası. Headrusdaki gecikme biraz kafamı kurcalıyor fakat tonlar ve efektler çok güzel duyuluyor. Öte yandan sanırım Hotone'un DSP'si daha iyi. Arada kaldım 😀
Gecikme hangi durumda oluyor? Kayıt da aldığım için böyle bir durumla majör şekilde karşılaşmadım.Headrusdaki gecikme
Core'da 5 switche aldanmayın. Bank A/B butonuna basıp toplam 10 switche dönüştürebilirsiniz. Şurada yazmıştım. Eğer aynı kafada Flex Prime'da da 3'ten 6 switche kadar arttırılabilirse Flex bile oldukça iş görebilir senin için.Switch sayısı da bir tık önemli benim için. 5 switch yeterli gelecek bana
Bak bu yorum da önemli.Hotone ise müşteri desteği konusunda iyi bir üne sahip değil
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Gecikme dolu dolu rig içindeki sceneler arasında geçerken oluyor. Birkaç farklı inceleme de denk geldim ve soru işareti oldu kafamda. :/ Cloud kısmında insanların captureladıkları amfilere erişim sağlayabiliyor muyuz peki?Bu iki ürüne ek olarak Flex Prime'ı da ekledim karşılaştırmaya(hoş çok güven vermedi çünkü entegre tuner Core'da olmasına rağmen tiklenmemiş). Hatta aynı kişi ve benzer enstrümanlarla yapılan Hotone ve Core'un karşılaştırma videoları da var Thomann'da. Onları da ard arda izledim. Çok büyük bir fark yok gibi geliyor sound olarak. Karşılaştırma tablosuna bakarsak Headrush'ın eksikliği drum machine olabilir ancak artıları da yadsınamaz(Cloud, Practice Tool, Dropbox, Cloning vb).
Product Comparison – Thomann United States
www.thomannmusic.com
Gecikme hangi durumda oluyor? Kayıt da aldığım için böyle bir durumla majör şekilde karşılaşmadım.
Core'da 5 switche aldanmayın. Bank A/B butonuna basıp toplam 10 switche dönüştürebilirsiniz. Şurada yazmıştım. Eğer aynı kafada Flex Prime'da da 3'ten 6 switche kadar arttırılabilirse Flex bile oldukça iş görebilir senin için.
Bak bu yorum da önemli.
Müşteri desteği kısmı can sıktı biraz. :/Mooer tonları sizi açmıyor ise bu sınıftaki dijital modelleyiciler konusunda temkinli olmak iyi olur. Nasıl bir sistemde kullanıyorsunuz acaba ve ne gibi tonlar bekliyorsunuz? Headrush tonları hakkında da muhteşem denmiyor, Hotone ise müşteri desteği konusunda iyi bir üne sahip değil. Ben bu devirde halen Cerberus gibi bir şeyi (analog distortion ve patch mode var, midi de mevcut) dijital bir prosesöre entegre etmeyi veya Mooer Red Truck ile birlikte kullanmayı düşünüyorum. Bu sınıftaki modelleyiciler arasında tonlarda devasa farklar beklemek gerçekçi de olmayabilir.
Anladım. Bu cihazlar amfide tat vermiyor pek. Mooer ile memnuniyetsizliğiniz sistemde oluyor ise, bu cihazlardan herhangi bir ile muhtemelen daha iyi sonuç alırsınız.Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Gecikme dolu dolu rig içindeki sceneler arasında geçerken oluyor. Birkaç farklı inceleme de denk geldim ve soru işareti oldu kafamda. :/ Cloud kısmında insanların captureladıkları amfilere erişim sağlayabiliyor muyuz peki?
10 switch olayı mükemmelmiş cidden. Peki bu konu özelinde basit bir soru sormak istiyorum. ilk 3 switchi scene şeklinde ayarlayıp kalan 2 switchi on/off şeklinde ayarlamam mümkün mü?
Müşteri desteği kısmı can sıktı biraz. :/
Sahne ve provalarda frfr özellikli monitöre mikserden girerek çalıyorum hocam. Evde de cab simleri iptal edip kendi amfime bağlıyorum.
Ton konusunda belli ki bir hassasiyetiniz var. O yüzden bu sınıftaki amfi modelleyiciler konusunda bir not düşmüştüm🙂 Fractal sınıfına filan geçmeyecekseniz işiniz çok kolay değil. Hele de konvansiyonel bir gitar amfisinde...Dün Mooer GE 300 deneme şansım oldu. Çok güzel cihaz ama tonu adam edebilmek için aşırı uğraştım. Benim GE 200'de bu işler daha kolaydı. Bir anda yeni prosesör alma fikri çok saçma geldi. Aynı tonun laciverti için 30K vermek anlamsız geldi. Sanırım vazgeçeceğim :/
Ben sanırım bütçe artırıp dediğiniz yola gideceğim ya da Quad Cortex tarzı bir alet seçeceğim hocam. Teşekkür ederim yorumlarınız için 🙂Ton konusunda belli ki bir hassasiyetiniz var. O yüzden bu sınıftaki amfi modelleyiciler konusunda bir not düşmüştüm🙂 Fractal sınıfına filan geçmeyecekseniz işiniz çok kolay değil. Hele de konvansiyonel bir gitar amfisinde...
Sizin gibi kişiler için modelleyici prosesörü analog pedal-preamfi gibi bir şeyle hibrid kullanmak daha iyi sonuç verebilir. Tabii bunun için cihazda effects loop olmalı. Friedman IR-X gibi bir şey (biraz pahalıya çıkar tabii) veya Sanamp PSA 2.0 gibi midi uyumlu bir analog preamfi ya da daha hesaplı çözüm için Nux Cerberus artı bir başka prosesör mesela...
Elbette, neyi nasıl yapmak istiyorsan.ilk 3 switchi scene şeklinde ayarlayıp kalan 2 switchi on/off şeklinde ayarlamam mümkün mü?
Pod Go bir önceki kuşak cihaz ve efekt zinciri sınırlı diye biliyorum. Memnun olanlar çok ama, HX Stomp XL filan daha iyi bir tercih olur.Hazır konusu gelmişken, line6 pod go ya ne diyorsunuz? Thoman'da fiyatı 400 euro. Ses kartı+referans monitörü ve lambalı amfi ile evde kullanılacak. Hotone ampero serileri ile kıyaslayabilir misiniz?
HX Stomp XL 680 eur, arada fiyat farkı var. Fazla blok kullanmayacağım, Pod Go nun DSP si yeter diye düşünüyorum. Kullandığı efekler, kabinler ikisininde hemen hemen aynı diye anladım.Pod Go bir önceki kuşak cihaz ve efekt zinciri sınırlı diye biliyorum. Memnun olanlar çok ama, HX Stomp XL filan daha iyi bir tercih olur.
Evet Pod Go 2.0 (herhalde yazılım güncellemesi) Helix serisi efektlerini kullanıyormuş. Bu durumda mantıklı elbette, ihtiyaca göre karar vermek lazım.HX Stomp XL 680 eur, arada fiyat farkı var. Fazla blok kullanmayacağım, Pod Go nun DSP si yeter diye düşünüyorum. Kullandığı efekler, kabinler ikisininde hemen hemen aynı diye anladım.