Hotone Ampero II - Yeni ürün (Ampero II Stomp veya Ampero II Stage DEĞİL!)

Bu adamların gerçekten kafası çalışmıyor. Herifler Ampero II diye yeni ürün çıkarmış, Stage veya Stomp sandım önce, çünkü onların adlarında bu ifade var.
Galiba Stage II biraz yüksek fiyatlı kalınca maliyeti aşağı çekmek için biraz daha küçüğünü yapmışlar.
Stage II'den farkı daha az footswitch olması galiba, ama expression pedal var.

Stage II'nin 100 dolar altına gözüküyor. Gelirse cazip olabilir. 1700 g ağırlık da gayet cazip.

600 usd bana az gelmedi. Headrush MX5'e göre kesin üstünlüğü var mı diye merak ettim bir diğer yandan.

B
Headrush MX5 sound konusunda en çok "gömülen" ürünlerden. Anladığım kadarıyla oldukça eski kalıyor algoritmaları (Revalver tabanlı idi galiba...). Bir de düğme sayısı daha da az tabii...
Ama muhtemelen MX5'ten memnun olan kişi onu satıp da bunu almaz.
Benim açımdan HX Effects halen çok cazip ama biraz hantal, bu meredin kompaktlığı güzel geliyor.

Ben MX5 de kullanmadım, bizden önce sonra olan gruplardaki arkadaşlar getiriyordu. Ondan herhalde fena değil diye addediyordum açıkça konuşmak gerekirse...

Ben portabilite açısından Tonex-one'dan epey memnunum, 2 amfi+cab sesi hazırlayıp öyle gidiyorum ve önüne 2 3 gerçek pedal (Boos BD-2 ve Mooer phaser falan) 3 saatlik bar işini kaldırıyor. Ama tabi mekanın PA'ine mahkum oluyor insan (ki bu cins aletlerin hepsinde geçerli o).

Ondan (ucuzcu muyum neyim) bana hiç az gelmedi 600 usd. Ama piyasa değerlendirmesi, rakiplere bakma karşılaştırma işi yapmışlardır herhalde...

Misal Friedman yeni versiyonunu çıkardı IR-X denen pedalının, kırmızı beyaz Jack E. Lee versiyonu der. O da 600 USD. Hani ben şahsen onu tercih ederim, doğruya doğru... zevkler renkler tabi. (Az olsun öz olsun kafası belki...)

B 🙂

Şimdi baktım da... HX Effects amp+cab model tarzı bir şey değilmiş. İşin o tarafını düşünmemiştim ve açıkçası da bilmiyorum pek fazla. Delay, phaser, chorus, haydi olsun bir de flanger ve tremolo ben tamamım. Analog pedallarla işin o tarafı bende...

B

ToneX-One-Board-1024.webp

Hotone Ampero Mini kullandım. Headrush karşısında tek diyeceğim Hotone çöp.
O cihaz ilk kuşak sanırım. II diye geçenler açısından yorumlar gayet iyi sound konusunda (Stage II güncellemesi ile Stomp II de aynı kalitede diye biliyorum artık). Esas mesele fiyat. Bir de firmanın ürün desteği filan hikaye deniyor biraz...

Son zamanlarda cok fazla arastirma yaptim. Neural, Fractal, Kemper, Helix, Headrush, ToneX vs vs. Yuzlerce karsilastirma izlemisimdir. Her sey fiyatina gore tabi ama benim Hotone alacak bir 600 dolarim olsa gider bir tane ToneX alirdim kalan parama da sevdigim bir overdrive alir ya da onun da onune ToneX one alir koyardim. Ust seviye modelleyicileri bir kenara koyarsak Quad Cortex, FM serisini falan alttakilerin hepsini tokatliyor ToneX. Hatta guncelleme de geliyormus galiba yine Fx sayisini da arttiriyorlar. Baya baya sadece amfi capture olayindan cikarttilar aleti dunyanin guncellemesini getirerek. Ilk ciktigindaki cig hali kalmadi gibi. Millet sahnelerde catir catir ToneX kullaniyor.

Nano Cortex ile ses farki var diyen beri gelsin.

Konusmanin uzerine Leo daha buyuk bir karsilastirma atmis yine. Ampero da var.

sanki bir ampero taraftarı olmuş gibi. Çin'den rüşvet almaya başlamış olabilir. 😅
ampero fiyat performans gibi bir ürün içinde çoğu kişinin işini görebilecek yeterli plugin blok vs var. Fakat amfi modellemeleri TONEX'in gerisinde. Belki ampero stomp + tonex one ikisi birlikte en optimum çözüm olabilir. Helix ürünleri Doremusic yüzünden aşırı kazık fiyatlara geldiğinden ampero ürünlerinin helix ürünlerinin yerini alması kaçınılmaz bir son.

Vallahi hocam ben son zamanlarda izlediğim videolarda Tonex baya baya yürüyor. Forumlarda da çok övülüyor. Amalgam captures videoları falan var aman aman. Burada bir arkadaş kullanıyordu hatta. Çok memnundu. Helix'in de baya fanı var ama ben sevmiyorum amfilerini. Hx stompa bayılıyorlar hatta.

Vallahi hocam ben son zamanlarda izlediğim videolarda Tonex baya baya yürüyor. Forumlarda da çok övülüyor. Amalgam captures videoları falan var aman aman. Burada bir arkadaş kullanıyordu hatta. Çok memnundu. Helix'in de baya fanı var ama ben sevmiyorum amfilerini. Hx stompa bayılıyorlar hatta.
Helix’in kendine özgü birkaç güzel amfisi var, Litigator’dü birinin adı galiba. Helix’in daha çok efektleri güzel. Ampero ile kıyaslayınca amfi kalitesi arasında çok fark yok, hatta Ampero’da istediğiniz tona ulaşmak daha hızlı oluyor. Diğer efektler için Helix iyi. Yurt dışında Hx stomp almak mantıklı olabiliyor ama TR’de Helix ürünlere fahiş kar eklediklerinden nerdeyse Ampero’nun 2-2.5 katına geliyor fiyatı, TR’den Helix alınmaz. TONEX amfi olarak bu ikisinden daha iyi, orası su götürmez bir gerçek, basit bir ayardan sonra hemen mükemmel ton alınabiliyor. Cevap süresi de kısa, Boss kadar değil ama yakın. Genelde Zuhal ve Dore’den ürün alırken Avrupa Amazon ve Thomann sitelerinden fiyatları karşılaştırıyorum. Doremusic bazı Yamaha ürünleri ile Line 6 ürünlerini çok fahiş fiyatlara satıyor.

Geri