Hücumkedi 'nin 4 kasım bronx konserinden bazı kesitler ;
Önce spitney beers çıktı ve açıkçası sonradan olacakları bilsem o huri vari hatunun asla sahneden inmesini istemezdim. Amatör gruplar içinde spitney beers gerçektende dinlediğim en iyilerinden. Belkide sadece vokalin şarkı sonlarındaki aşırı tatlı sesiyle "teşekkürler" demesidir bu düşüncem ama yinede playlist falan herşey ortalamanın üstünde. Ayrıca kutluyorum onları.
Haa gelelim asıl konuya. Hücumkedi efsanesi tam bir faciaydı. Daha sahneye çıkmadan öztürkü sesin az geldiğne dair uyarmama rağmen o bunu hiç iplemedi. Ardından da vokalde çığlık sesinden başka bişey duyamadım.Gerçi öztürkün sesi kesinlikle eskisi gibi değil orasıda ayrı. Ama hiç yoktan mikrofonun biraz ayarlanmasını sağlayıp en azından vokali bize duyurabilirdi. İşin komik kısmı pek takidr etmememe rağmen gökalp ergenin Would? u konserin en güzel kısmıydı. Unutmadan çok garip bişey farkettim. Gökalp mikrofonu söylemesi için çalınan pearl jam lerin etkisiyle çok gaza gelmiş subcomandanteye uzattı ve gördümkü vokalde oynamalar bile anlaşılmıyordu. Yani bütün konserde subcomandante vokal yapsa inanın seçimler açısından seyirciyi daha çok gaza getirirdi 😉
Durum sadece bunlada sınırlı değil. Yeni davulcu cana iyi,güzel burağa yetişmeye başladı dedikde , adam son konserde gerçekten çok sıradandı. Yani 10 eylül the doors knserindeki takdir edilesi performansının yanında dünkü performansı arasında dağlar kadar fark vardı. Acaba gelen övgülere kendini fazla mı kaptırdı. :?
Haaa konserde hoş şeyler olmadımı tabiki oldu. Öncelikle Kerem Tüzün'ün bu ülkeye fazla olduğnu bu konserde kolylıkla gördük. Adam g.tü b.klu american idiot basslarını bile mucizeye dönüştürmüş ki koca konserde sadece freedom da slap çaldı. Yani normal performansının yarısı bile değildi belki bu konser.Onun dışında Would? , them bones , porch cidden çok başarılıydı.Ama efsane sözcüğü ardından gelioyorsa bunlarla sınırlı kalınmaması lazım.
İyisiyle kötüsüyle bir hücümkedi konseri daha geride kaldı. Sanırım bundan sonra hücumkedi konserine nadir giderim yılda bir gibi mesela. Oda Keremin performansını görmek için. 😉