Humbucker Manyetik ile ilgili soru

Merhaba, ilk defa humbucker manyetikli bir elektrogitar aldım, manyetiğin kenarındaki siyah bandı söktüm biraz kablo gözüküyor bu sebeple bu bandın olmaması, bir sorun teşkil eder mi?
Ayrıca manyetikler dokununca biraz sallanıyor, normal olduğunu duymuştum ancak sormak istedim.

🙂 Eğer o şekilde üretilmemişse o siyah bant sökülmez. Evet sorun teşkil edeceği düşünüldüğü için bantlanır.
Manyetiğin biraz sallanması normal; aşırı ise değil.... Video paylaşırsanız ne kadar sallandığını anlayabiliriz böyle afaki oluyor.

🙂 Eğer o şekilde üretilmemişse o siyah bant sökülmez. Evet sorun teşkil edeceği düşünüldüğü için bantlanır.
Manyetiğin biraz sallanması normal; aşırı ise değil.... Video paylaşırsanız ne kadar sallandığını anlayabiliriz böyle afaki oluyor.
Merhabalar tekrardan siz yazmadan önce yabancı kaynaklara baktım bobinleri korumak için olduğunu gördüm ve tekrar bantladım, videoyu altta paylaştım bakarsanız çok sevinirim.

Pickguard olan gitarda o kadar oynaması normal çünkü pickguard da vidalı.

Bant dürttü mü de söktün ?.
Bantı sökmeseydin iyidi.
Siyah elektrik bantı veya varsa elektrik bantı gibi rulo olan medikal bant sar 1 tur yeter.
Manyetik altınada kullanılmamış bulaşık süngerinden manyetik ebatında ve 1 buçuk santim kalınlıkta kesip koy gitsin.
Bantı oda sıcaklığında hassaca ve asılmadan yapıştır yoksa kedi kılı gibi ince olan bobin teli kopabilir.
Bantı asılıp koparmadan makas ile kes.

Pickguard olan gitarda o kadar oynaması normal çünkü pickguard da vidalı.

Bant dürttü mü de söktün ?.
Bantı sökmeseydin iyidi.
Siyah elektrik bantı veya varsa elektrik bantı gibi rulo olan medikal bant sar 1 tur yeter.
Manyetik altınada kullanılmamış bulaşık süngerinden manyetik ebatında ve 1 buçuk santim kalınlıkta kesip koy gitsin.
Bantı oda sıcaklığında hassaca ve asılmadan yapıştır yoksa kedi kılı gibi ince olan bobin teli kopabilir.
Bantı asılıp koparmadan makas ile kes.
Sökerek bir eşeklik ettim.
bandı geri taktım çok bastırmadan sadece bi tık yukarıda oldu orjinal haline göre ancak sardı tamamen.
dediğiniz bobin teli tam olarak nerede ve nasıl bir şey

Bu tip başlıklar böyle 'numunelik' üst kategorisinde mi paylaşılsa ya?
Arkadaşım neden bozduktan sonra araştırıyorsun. Bu nasıl bir mantık.
Baktığında manyetiği 2 tane vida tutuyor. Vida paralelinde sağa ve sola yatması normal değil mi? Bunu gerçekten çıkarım yapamıyor musun. Kendini gitardan soğutmak için bir neden mi arıyorsun. Orasını burasını kurcalamak yerine neden 'nasıl daha iyi çalabilirim'e odaklanmıyorsun...

Bu tip başlıklar böyle 'numunelik' üst kategorisinde mi paylaşılsa ya?
Arkadaşım neden bozduktan sonra araştırıyorsun. Bu nasıl bir mantık.
Baktığında manyetiği 2 tane vida tutuyor. Vida paralelinde sağa ve sola yatması normal değil mi? Bunu gerçekten çıkarım yapamıyor musun. Kendini gitardan soğutmak için bir neden mi arıyorsun. Orasını burasını kurcalamak yerine neden 'nasıl daha iyi çalabilirim'e odaklanmıyorsun...
Sallanmasıyla alakası yok.
Elektrik bandıyla alakalı sormuşken bunuda sorayım dedim sonuçta o kadar para veriyoruz gitarın başına bir şey gelip gelmeyeceğini bilmek istemem hakkım.
Ayrıca gitarımı seviyorum teşekkürler.

Geri