İnceleme Hx stomp ile tonex kullanımı

Merhaba sanırım uzun süredir minimal ve kaliteli sound arayışımı bu iki adet ürün ile sonuçlandırdım peki bu ürün kombinasyonu ne için lazım vs gibi prosesör ihtiyacı olan arkadaşlara kısa bir tavsiye yazmak istiyorum. Şimdi hx stomp efekt kalitesi ve çeşitliliği açısından oldukça üst düzey bir alet normal helix ile arasında sınırlı blok sayısından ziyade farklar yok stereo fx loop 8 blok dsp dahili tuner ve noisegate gibi bir çok özelliği barındırıyor fakat ben helix serisinde nedense amfi hissiyatlarını hep geri planda bulmuşumdur özellikle lambalı amfi tonlarına haşırneşir olan benim gibi birileri bu aletlere uzak kalabiliyor gelelim hx stomp pedalını ne için kullanıyorum efektleri için ben sinyal zincirimi comp drive fxloop(tonex) eq delay reverb chorus diye işliyorum bazen öne duruma göre detune falanda eklediğim oluyor ana amfi modelleme ve kabin işinide bu işte çok başarılı bulduğum tonexe bırakıyorum benim 10 yıllık gitar tecrübemde en organik soundu lambalı amfiye en yakın soundu veren bir alet kendisi onunda aslında sınırlı efekt çeşitliliğini hx stomp ile tamamlamış oluyorum hatta hx stomp o kadar profesyonel bir alet ki içerisindeki snapshotlara özel midi pc komutları atayabiliyorsunuz mesela üzerindeki ilk footswitche ss1/ss2 geçişi ayarladım ( bu snapshot olayı bir preset içerisinde blokların parametrelerini değiştirip açık kapalı olmasını seçmeniz gibi bişey böylelikle preset değiştirmeden bu işlemi yaptığınızda saniyelik kesintiler olmuyor.) ss1 geçtiğimde drivelarım kısık reverb delayım kapalı tonex üzerindeki bank pc000 ayarladığın jtm45 kırık marshalım var aynı footswitche basıtığımda ss2 geçmesiyle alet midi pc001 sinyali atarak hem ayarladığım tonları değiştiriyor tek tuşla delay reverb drive açılıyor ve tonexde 2. Banka ayarladığım jcm800 geçiyor bu olay özellikle çok hoşuma giddi midi channel bilgii olan biri sahnede güzel şeyler yapabilir ben blokları açıp kapatmak amacıyla add+ atilla beye 6lı footswitchte yaptırdım. Bu setupıma şuanda bir exp pedalı eklemeyi düşünüyorum geriyede eksik hiç birşey kalmıyor lambalı Marshall origin 20 c amfiye sahibim ama çoğu zaman bu setup altotx310 ile aldığım soundlar daha hoşuma gidiyor. Bu setup benzeri soruların olursa oturalım konuşalım iyi forumlar

Arkadaşlar pedalboardumda mini bir exp pedal kadar yer var hx stompdaki bloğu da kullanmamak adın mini wah ve exp bir arada olduğu bir pedal öneriside aramaktayım çok uçuk fiyatlı olmazsa sevinirim aklımda hotone soulpress var ama

Geri