Peynir-ekmek gibi sattılar muhtemelen🙂ST Plus Thomann’da bile yok nedense. Hatta HSS Fusion modellerinden de sadece soluk beyaz gibi bir rengi var. Ne zaman yenilerler acaba almayı düşünüyorumda.
Peynir-ekmek gibi sattılar muhtemelen🙂ST Plus Thomann’da bile yok nedense. Hatta HSS Fusion modellerinden de sadece soluk beyaz gibi bir rengi var. Ne zaman yenilerler acaba almayı düşünüyorumda.
Bu yorumları gördükçe içim sıkılıyor cidden. Umarım benim kötü ayarımın bir sonucu olarak akort problemi yaşıyorumdur. Gitar gerçekten çalması çok keyifli bir gitar ama bu durum çok kafama takıldı. Az buz para da vermedik, iade zamanı da geçti. Umarım düzelir de rashat rahat kullanırım gitarı :/Başlık sahibi arkadaş, Ibanez AZ’nin akort tutmadığından yakındığını gördüğüm ikinci kişi. Üstelik ilki, profesyonel olarak 20+ yıldır gitar ve müzik prodüksiyonuyla uğraşan çok yakın bir dostum. Gitar yaklaşık 3 yıldır elinde, ve konu ne zaman gitardan açılsa hep aynı şeyden yakınıyor. Onun gitarını inceleme fırsatım olmadığı için sorunun neden kaynaklandığı söyleyemeyeceğim malesef. Umarım sorununuz giderilir.
Ancak böyle bir sorunun Ibanez’in kalburüstü modellerinde yaşanması gerçekten ilginç.
Benim bir süre kullandığım AZ Premium da (mağazadan sıfır gitar) matah değildi bu açıdan. Ayarları yaptırdığım kişi de şu anda kendi gitarlarını üretiyor, öyle diyeyim. Kilitli burgular vs ama, tremolo kolu ile en ufak bir oynamada akort derhal oynuyordu.Başlık sahibi arkadaş, Ibanez AZ’nin akort tutmadığından yakındığını gördüğüm ikinci kişi. Üstelik ilki, profesyonel olarak 20+ yıldır gitar ve müzik prodüksiyonuyla uğraşan çok yakın bir dostum. Gitar yaklaşık 3 yıldır elinde, ve konu ne zaman gitardan açılsa hep aynı şeyden yakınıyor. Onun gitarını inceleme fırsatım olmadığı için sorunun neden kaynaklandığı söyleyemeyeceğim malesef. Umarım sorununuz giderilir.
Ancak böyle bir sorunun Ibanez’in kalburüstü modellerinde yaşanması gerçekten ilginç.
FR'li model denemedim açıkçası, sevmiyorum FR.Harley benton fusion 2 floydlu gitarım vardı birkaç sene önce. Dediğim bıçak ve pivot vida sorunu vardı. Fr1000li gitar baktığımız zaman. O sorunları halledince taş gibi oldu elbet. Çelik fretli olan modellerinin fretleri çok da çelik gibi değildi açıkçası. Fiyatına göre harika gitar.
Kesinlikle doğru. Nadiren de olsa düzgünü denk gelebiliyor. Biraz seçmece olması lazım.FR'li model denemedim açıkçası, sevmiyorum FR.
Gerçek anlamda fiyat-performans modelleri ama, işte o fiyata bize gelmediği için...🙂
Benim bu Endonezya gitarlar konusunda öğrendiğim (benim anladığım veya dikkat ettiğim bir şey değildi, bana da bir luthier söyledi) en önemli nokta, kullandıkları egzotik ağaçların yumuşak-hareket etmeye meyilli olması. Belki uzun vadede bu sıkıntı olabilir.
Fakat bu durumda da sorun HB markasına ilişkin olmaktan çıkıyor, çünkü etraf zaten Endonezya gitar dolu...
Hocam konuş içime su serpmeye devam et nolur 😀Tel sarımında sorun yok. Tel numarası ve markasına göre tel gerginliği değişir. Köprünün floyd gibi floating hareket etmesi için gövdeye paralel olması gerekir. Tel koptuğu için şuan onu anlamamız mümkün değil. İçini ferah tut çözülemeyecek problem yok. Mağazadan alınan gitarların bazılarında aşırı kullanımdan ötürü tremolo bıçak ve pivot vidalarda erime kaynaklı akort kayıpları olur. Düşük ihtimal de olsa problem orada da olabilir. Sıfır kullanılmamış ibanez AZ tremolosunda ayarsızlık harici bir problem olmaz.
9-42 elixir optiweb kullanıyordum fakat 10-46 elixir optiweb takmaya karar verdim. Zaten gitarda D'Addario 10-46 ile geliyordu.Tel sarımında sorun yok. Tel numarası ve markasına göre tel gerginliği değişir. Köprünün floyd gibi floating hareket etmesi için gövdeye paralel olması gerekir. Tel koptuğu için şuan onu anlamamız mümkün değil. İçini ferah tut çözülemeyecek problem yok. Mağazadan alınan gitarların bazılarında aşırı kullanımdan ötürü tremolo bıçak ve pivot vidalarda erime kaynaklı akort kayıpları olur. Düşük ihtimal de olsa problem orada da olabilir. Sıfır kullanılmamış ibanez AZ tremolosunda ayarsızlık harici bir problem olmaz.
Bu başlığa yazan kimsenin gitarda çok ciddi bir problem olduğunu düşündüğünü sanmıyorum.Hocam konuş içime su serpmeye devam et nolur 😀
Haklısınız ama günümüzde kalite kontrol cidden çok kötü noktalarda. Müdavimi olduğum luthierin dediğine göre geçenler 2 adet Fender American Performer sıfır gitarı tesviye etmek zorunda kalmış. Çok üzücü cidden :/Bu başlığa yazan kimsenin gitarda çok ciddi bir problem olduğunu düşündüğünü sanmıyorum.
Sorun şu: Ben 15-20 bin TL'ye aldığım Endonezya gitarı luthiere götürüp ekstra masraf yapmayı göze alarak o parayı veriyorum.
Ama normal şartlar altında bu fiyat bandındaki gitarda buna ihtiyaç olmaması lazım.
Depoda bekleme/nakliye (sıcaklık değişimleri) vs esnasında sanırım birtakım şeyler oluyor. O yumuşak ağaç muhabbeti vs de bunlara katkıda bulunuyor herhalde. Üstüne kalite kontrol açıkları filan da geldi mi...Haklısınız ama günümüzde kalite kontrol cidden çok kötü noktalarda. Müdavimi olduğum luthierin dediğine göre geçenler 2 adet Fender American Performer sıfır gitarı tesviye etmek zorunda kalmış. Çok üzücü cidden :/