İbanez Az2402 için Manyetik Önerileri Neler Olur?

Bir kaç aydır az2402 sahibiyim. Gitarı seviyorum ama üzerindeki stok Seymour Duncon Hyperion manyetiklerini beğenmiyorum. Şimdiye dek hep Dimarzio manyetikli gitarlar kullandım. Alışırım diye bir süre bekledim ama cansız ve kuru hissediyorum. Değiştirmeye karar verdim.
Dimarziolarla devam etmek istiyorum ama ne almam gerektiğinden tam emin olamadım.
Genelde distortionlu tonlar kullanırım. Pena vuruş ataklarını duymayı severim. Yüksek çıkışlı manyetiklerin daha iyi olacağını düşünüyorum. Gitarın gövde ve sap yapısı bakımından kararsızım.
Aklımdakiler;
köprü için super distortion, dactivator, evo2 illuminator
sapta air norton, evo2 illuminator liqufire..
Baslarda boğulmayan tizleride patlamayan güçlü tok net pena ataklarımı duyuran manyetik arıyorum. Köprü ve sapta neler önerirsiniz ve özellikle bu gitarda değişikliğe giden var mı?

Pena vuruş atakları ve agrasiflik deyince nedense ister istemez aklıma EMG geliyor ama palm mute doygunlugu ve ses hacmi düşününce de Seymour duncan sh1 sh4 kombinasyon hala en iyisi. Ya da ben çok alıştım. Dimarzioda sadece tonezone ve true velvet kullanmıştım bana nedense çok baslı bu karakter gibi gelmişti. Velhasıl pasif manyetikte her yola gelsin hem agrasif hem dingin olsun ağaç neyse ona göre karakteri de korusun denince bence hala en iyisi sh1 sh4 kombinasyonu.

Manyetik üreticilerinin kendi sitelerinde modellerin EQ değerleri yazar, inceleyebilirsin, onun dışında istediğin şey biraz araştırmaya kalmış, kullanmış birilerini bulacaksın, youtube'da varsa inceleyeceksin, yabancı forumlardan kullanıcı yorumları okuyacaksın, manyetik işi pek nokta atışı olmuyor maalesef. Kullandığın gitar Seymour kullanıyor diye biliyorum, EMG bakabilirsin.

Aslında gitarınız stok halinde çok güzel bir gitar. Amfi yada ne kullanıyorsanız belki onu kurcalamak lazım.

Yada tarzınıza uygun değildir gitarınız.

Saydığınız manyetikler stoklardan daha iyi olmayabilirler.

Ben olsam biraz amfi ayarlarıyla oynardım.

Geri