Ibanez Gio Gart60

Dostlar bildiğiniz üzere bu model LesPaul kasa ve köprü sistemi tıpkısının aynısı.Geçen gün akort yaparken 2.tel(si) koptu.Gitarın tellerini takım olarak değiştirmek istiyorum ancak uygun model bulamadım.Bu gitara önerebileceğiniz tel var mı? Şimdiden teşekkürler.

Tavsiyem eğer uzun süre tel değiştirmeyeceksen ve evde kullanacaksan Elixir'den yana olur. Ama eğer 2-3 haftada bir tel değiştiriyorum ben diyosan Ernie Ball Slinky olur kalınlık olarak ben gitarlarımda 0.10 kullanıyorum.

Tavsiyem eğer uzun süre tel değiştirmeyeceksen ve evde kullanacaksan Elixir'den yana olur. Ama eğer 2-3 haftada bir tel değiştiriyorum ben diyosan Ernie Ball Slinky olur kalınlık olarak ben gitarlarımda 0.10 kullanıyorum.

sağolasın hocam şöyle bir tel buldum kalınlıkları benim tellerin orjianlleriyle aynı bunu tavsiye eder misin?
Gibson SEG-SA9 Special Alloy Humbucker Ultra Light Elektro Gitar Teli (09-42) - Dore Müzik

Hocam hazır şöyle konu açılmışken bende sorayım. Schecter c6 plus gitarım var. Orjinalleri .10-.46. Acaba .11-.48 yapsammı diye düşünüyorum. Uzun süre değiştirmem herhalde Elixirmi önerirsiniz

Hocam hazır şöyle konu açılmışken bende sorayım. Schecter c6 plus gitarım var. Orjinalleri .10-.46. Acaba .11-.48 yapsammı diye düşünüyorum. Uzun süre değiştirmem herhalde Elixirmi önerirsiniz
Telin kalınlığını artırabilirsin gitara bir hasar gelmez ama sap ayarın daha çabuk bozulmaya başlar ve sağ elin biraz daha fazla yorulabilir alışkın değilsen. Düşük akortlarda kullanmıyorsan, ya da konser-kayıt alma maceralarına girmiyorsan gereksiz bir değişim gitarın için.

Geri