Ibanez Gio Manyetik değişimi

Hocalarım cevap verirken bütçeyi hesaba katarsanız sevinirim . İki manyetik için 15-20.000 ayırabilirim . Elimde 7 telli Ibanez Gio var . Metal için manyetik önerisi verirseniz sevinirim . Emg önerir misiniz ??

Hocam peki ne önerirsiniz fiyatı ben artırırsam
Yok şaka yaptım yapmasına da.

Başlıktan ne anlıyoruz? Altına yazdıklarından ne anlıyoruz?

Ihtiyaçlarını, beklentilerini daha ayrıntılı yazmazsan öneri yapmak zor olur.
Metal çakmak istiyorum demişsin ama metalin de onlarsa alt türü var ve birinin diğeriyle alakası olmayabiliyor.

Maalesef çoğu başlık böyle, ayrıntı yok, içerik az, ama bana yardım edin.
Müneccim değiliz kardeşim.

Hangi grupları çalmak istiyorsun, nasıl bir sound almak istiyorsun, kullandığın amfi/ sistem ne.
15-20 çok fazla bir bütçe manyetik için.

Her türlüsünü çalmak isterim . Özellikle tarzım yok . Mükemmel çalamiyorum belki ama infinity r manyetikler de harbiden kalitesiz hocam . İyi hoş gitar rahat ve işçilik güzel ama manyetik rezalet 🥲🥲 üst düzey hale gelmez ama biraz fark olsa yeter

Vallahi geçen bir videoda bir genç arkadaşa denk geldim. Jackson js11 ile yardırıyordu. Manyetikleri de stock manyetik.

Yaptığınız müzik metal. Gaini fulle devam et. 20.000 liranı da dolar'a çevir. 2-3 sene sonra biraz daha biriktir. Gitarını da sat. 1500-2000 dolara al bir gitar. Keyfine bak. Bu 2-3 sene içinde de ye bitir gitarını. Bak bizim yaptığımız en büyük yanlış burada. Enstrümana bahane bula bula kendimizi geliştirmeyi arka plana atıyoruz. Sonra daha iyi bir gitar aliyoruz. Diyoruz ki ya bumuymus yani iyi gitar. Halbuki mevzu tuse. Tapping yapamıyorum manyetik kötü. Ses kartı alayım tonum kötü. Sustain yok kablom kötü. Elindeki gitar yeter. Ben bir pena yönü değişiminden öyle bir ton değişikliği aldım ki mesa mark v alsam bu kadar keyiflenmezdim. Resmen keyif aldım. Yanlış çalıyormuşum. Saçma sapan ekipman peşinde koşup zaman kaybetceğime tuşeme çalışsam daha iyi olurmuş. Yoksa 200 dolarlik bir emg ile rahmetli Alexi olamayacaksın.

Gitardan genel olarak memnun değilsen yatırım yapmaya değmez.
Şayet memnunsan ve daha güzel güçlü sert to lar arıyorsan sadece köprü manyetiğini degistirmeni yavsiye ederim. Zaten solo ile çok fazla işin olmayacağı için neck manyetiği değiştirme gerek yok.
EMG tavsiye etmem. Ayrıca EMG olursa ekstra masraf çıkarır, potanslari, Jack girişini falan da değiştirmen gerekecektir.

DiMarzio X2N 7
Seymour Duncan TB-4 (7 telli versiyonu tam model ismini bilmiyorum tb-4 7 olabilir)
Seymour Duncan Nazgul 7
Biraz daha fiyatlı ama modern tarzlara daha uygun:
Bare Knuckle pickups Warpig
Bare Knuckle Nailbomb
Bare Knuckle Aftermath veya Jaggernaut modelleri
Yukarıda saydığım modelleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
DiMarzio ve Seymour Duncan'lar ortalama 100-150 EUR
Bare Knuckle 250-300 euro civari

Gitardan genel olarak memnun değilsen yatırım yapmaya değmez.
Şayet memnunsan ve daha güzel güçlü sert to lar arıyorsan sadece köprü manyetiğini degistirmeni yavsiye ederim. Zaten solo ile çok fazla işin olmayacağı için neck manyetiği değiştirme gerek yok.
EMG tavsiye etmem. Ayrıca EMG olursa ekstra masraf çıkarır, potanslari, Jack girişini falan da değiştirmen gerekecektir.

DiMarzio X2N 7
Seymour Duncan TB-4 (7 telli versiyonu tam model ismini bilmiyorum tb-4 7 olabilir)
Seymour Duncan Nazgul 7
Biraz daha fiyatlı ama modern tarzlara daha uygun:
Bare Knuckle pickups Warpig
Bare Knuckle Nailbomb
Bare Knuckle Aftermath veya Jaggernaut modelleri
Yukarıda saydığım modelleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
DiMarzio ve Seymour Duncan'lar ortalama 100-150 EUR
Bare Knuckle 250-300 euro civari
Hocam gitardan memnunum ama bridge manyetiği pek memnun etmiyor doğal olarak

Geri