Metal çalmak için humbucker tercih edin demiyorlar mi? Sorduğum soru bu buna cevap ver yeterli. Ton derken tüm bileşenlerin etkili olduğunu biliyorum basa dair bilgim yok.Sizin Mesajınız sanki bana, gitar ile bass gitar arasındaki farkı bilmeyen birinin attığı bir şeymiş gibi tınladı.
Sert ton / Humbucker - single" Gitar tarafında konuşulan mevzular oluyor çünkü.
"Sert ton" amfiden çıkan şeydir; gitar / bass gitar, ya da manyetik üretmez.
Teşekkür ederim.cevap vermiş işte arkadaş daha ne desin
gitar için büyük oranda evet... bass biraz daha farklı... ve ton hele de bass için büyük oranda amfiden çıkar... tonun karakteri manyetikle belirlenir ama onu "sert" yapan amfidir
Metal çalmak için humbucker tercih edin demiyorlar mi? Ton derken tüm bileşenlerin etkili olduğunu biliyorum
Bilip te soru sorduğuna göre. O zaman "- Agam bizi test ediyir..." sanırım. Pardon ağam.Sorduğum soru bu buna cevap ver yeterli.
Bu saldırganlık neden? Hayatınız da yolunda gitmeyen bazı şeyler var gibi tınladı bana.Veya başarısız hayatınızın tatminini 10 kişinin girdiği bir forum da ahkam keserek mi sağliyorsunuz ? Bu arada profil fotoğrafınız harika bir seçim olmuş.Bilip te soru sorduğuna göre. O zaman "- Agam bizi test ediyir..." sanırım. Pardon ağam.
Bir daha sizin bilginizden şüphe duymayız, ne haddimize!. 😉
Gitarda -"diyolla..." Ama siz bass gitar çalacaksınız. Onda "-demiyolla...."
Aldın cevabını...
Dedem bunu anlamanın birkaç yöntemi var biliyorsun de mi? Ortaya konuşmadan önce kafayı kaldirip arastirsana biraz tonton dedem benim.ahahah yav replikler bile aynı ... bir atar gider bot diyalog geliştirici icat edildi, forumda testleri yapılıyor sanırım
Bilip te soru sorduğuna göre. O zaman "- Agam bizi test ediyir..." sanırım. Pardon ağam.
Bir daha sizin bilginizden şüphe duymayız, ne haddimize!. 😉
Gitarda -"diyolla..." Ama siz bass gitar çalacaksınız. Onda "-demiyolla...."
Aldın cevabını...
Humbucker: Sıcak, dolgun, sert tonlar.cevap vermiş işte arkadaş daha ne desin
gitar için büyük oranda evet... bass biraz daha farklı... ve ton hele de bass için büyük oranda amfiden çıkar... tonun karakteri manyetikle belirlenir ama onu "sert" yapan amfidir
Kardeşim sana diyeceğim şey ise şu, bütcene uyan tek gitar buysa manyetiklere takılma direkt al fakat metal müzik yapacağım ve single ile humbucker arasında kaldım diyorsan humbuckeri al yoluna devam et, bu forumda yıllardır takılırım hevesle gitara başlamak isteyenlerin yüzüstü bırakılması ve heveslerinin iştahlarının paramparça edilip kursaklarında bırakılmasının yanında olumlu yönlendirilmesi ve yardım edilmesinin örneği pek azdırArkadaşlar bu gitarı almak istiyorum ama manyetikleri single galiba. Sert tonlar alıp metal müzikle ilgilenmek istiyorum yanlış bir seçim mi olur?
177114 eklentisini görüntüle
Dostum olayı çok güzel aciklamissin tebrik ederim. Ama ne yazikki bastonlu ve başarısız bar muzisyenleri okuduklarının çoğunu anlayamacak kapasitede.😅😅😅Humbucker: Sıcak, dolgun, sert tonlar.
Single-coil: Parlak, temiz, keskin tonlar.
Bu, yalnızca gitar için değil, bass gitar için de geçerli. Fakat belli ki bazıları, fizik yasalarının enstrümana göre değiştiğini sanarak bilimin sınırlarını zorlayan bir noktaya ulaşmış.
"Sert tonu manyetik değil, amfi belirler." diye kendinden emin konuşanlara sormak isterim: Eğer manyetik ses karakterini etkilemiyorsa, neden farklı empedans değerlerine, çıkış seviyelerine ve harmonik tepkilere sahip yüzlerce manyetik var? Aktif ve pasif manyetikler arasındaki dramatik farkı neyle açıklıyorsunuz? Precision ve Jazz bass manyetiklerinin farklı tınlamasının sebebi ne? Yoksa tüm bu farklılıklar kolektif bir illüzyondan mı ibaret?
"Bass biraz farklı, ton büyük oranda amfiden çıkar."
Bu argüman, metninize sirayet eden yüzeysel düşüncenin en belirgin örneği. Manyetiklerin sinyal akışındaki rolünü göz ardı ederek, ton oluşumunu sadece amfiye indirgemek, ses mühendisliği alanında işlenmiş en büyük yanlışlardan biridir. Amfi sesi şekillendirir, evet. Ama ham sesi oluşturan kaynağın kendisidir. Bir manyetiğin bobin sargısı, mıknatıs türü ve empedansı, tonun karakteristik dokusunu belirler. Eğer mesele sadece amfi olsaydı, neden farklı manyetik dizilimleri ve preamp’ler var?
"Bilip de soru sorduğuna göre, bizi test ediyor!"
Bu cümledeki paranoya ve savunma mekanizması, kendini konuya hakim zanneden avvamların, tartışmalarda argüman sunamayanların başvurduğu klasik bir yöntemdir. Teknik bir konuda sohbet ederken, bilgi eksikliğini alaycılıkla örtbas etme çabası, ancak içerikten kaçanların başvuracağı bir yol olabilir. Eğer soru sormak "test etmek" olarak algılanıyorsa, bu durum ancak kronik özgüvensizlikle açıklanabilir.
Son olarak, burada teknik bir meseleyi tartışmak yerine, içi boş egosunu koruma refleksiyle anlamsız laf oyunlarına girenler için bir hatırlatma yapmak isterim: Argümana karşı argüman sunulur, kişiye karşı kompleks değil.
İyi forumlar. 😉🎸