Bir RG 550 degil...Bundan daha önce m600 için bir konu açmıştım tabikide forumdaki abilerim çok yardımcı oldular şimdi bir arkadaşım ibanez prestige 2550 almayı düşünüyor fikirleriniz nelerdir
Şu anda Ibanez RG 2550 tek gitarım ve değiştirmeyi de hiç düşünmüyorum. Üzerindeki manyetikleri Dimarzio Tone Zone, Fast Track 1, Air Classic ile değiştirip bir de sap manyetiğini her pozisyonda devreye sokan Dimarzio push/pull ton potansı taktım. Son derece sağlam tonları var ve klavye kalitesi olsun, işçilik olsun, köprünün akort tutarlılığı olsun herşeyiyle dört dörtlük bir gitar. Kesinlikle tavsiye ederim.
Şöyle resim de koyayım 🙂
60216 eklentisini görüntüle
Bu seriler hakkında genel kanı manyetik değişimi yapabilecekseniz 1500-2500 ve 3500 lü serilerinin birbirinden pek de farklı olmadığıdır. Genelde değişen boya, pickguard, sap rengi ve köprü oluyor. Tümü ıhlamur ağacıdır bu gitarların ki bu ağacın tonunu çok severim. Jackson'larda da favorimdir.Selam arkadaşlar. Bu konuya benzer bir soru sormak istediğim için yeni bir başlık açmak istemedim. Bu yüzden başlığı tabiri caizse "hortlatmış" olacağım ama bu Ibanez Prestige serisi ile ilgili birşey sormak istiyorum.
Sahibinden'de arattığımda Ibanez Prestige serisinde 1570, 2550, 2570 gibi birkaç alt model bulunmakta. Ben şu sıralar ikinci el bir Ibanez Prestige serisi gitar almayı düşünüyorum. Siz hangi model gitar almamı önerirsiniz.
Prestij serilerinde @berdin123 in dediği gibi 1500-2500-3500 serilerinde inanılmaz bir fark yok, işçilik olarak fiyat performans açısında bakınca da gayet iyi gitarlar. Ben de bu modellerin arasında bayağı bi forumlarda araştırmadan sonra 2550z aldım, sonra manyetik değişimi yaptım, Dimarzio IBZ manyetiklerin karakteri çok hoşuma gitmemişti, yanı sıra mid manyetiğine geçişte bayağı bi output düşüyordu. 2570 lerdeki boyanın çabuk çıkabildiği yönündeki şikayetleri okuyunca 2570'ten vazgeçmiştim İkinci elde istediğim temizlikte ve iyi bakılmış bir 1570 bulamadım alacağım zamanda, belki 1570 alabilirdim, sonra pickguard'ın olmasını tercih ettim. Sana önerim, gitarın sesini duy ve manyetiklerinin hoşuna gidip gitmediğini gör, manyetiğe de para harcayacaksan fiyatı daha uygun olan 1570'i tercih edebilirsin, ben yine 2550'yi tercih ederdim.Selam arkadaşlar. Bu konuya benzer bir soru sormak istediğim için yeni bir başlık açmak istemedim. Bu yüzden başlığı tabiri caizse "hortlatmış" olacağım ama bu Ibanez Prestige serisi ile ilgili birşey sormak istiyorum.
Sahibinden'de arattığımda Ibanez Prestige serisinde 1570, 2550, 2570 gibi birkaç alt model bulunmakta. Ben şu sıralar ikinci el bir Ibanez Prestige serisi gitar almayı düşünüyorum. Siz hangi model gitar almamı önerirsiniz.
Bence tremoloya hiç girmeyelim. Çünkü bu yılların tartışma konusu.Prestij serilerinde @berdin123 in dediği gibi 1500-2500-3500 serilerinde inanılmaz bir fark yok, işçilik olarak fiyat performans açısında bakınca da gayet iyi gitarlar. Ben de bu modellerin arasında bayağı bi forumlarda araştırmadan sonra 2550z aldım, sonra manyetik değişimi yaptım, Dimarzio IBZ manyetiklerin karakteri çok hoşuma gitmemişti, yanı sıra mid manyetiğine geçişte bayağı bi output düşüyordu. 2570 lerdeki boyanın çabuk çıkabildiği yönündeki şikayetleri okuyunca 2570'ten vazgeçmiştim İkinci elde istediğim temizlikte ve iyi bakılmış bir 1570 bulamadım alacağım zamanda, belki 1570 alabilirdim, sonra pickguard'ın olmasını tercih ettim. Sana önerim, gitarın sesini duy ve manyetiklerinin hoşuna gidip gitmediğini gör, manyetiğe de para harcayacaksan fiyatı daha uygun olan 1570'i tercih edebilirsin, ben yine 2550'yi tercih ederdim.
Bir de tremolo sisteminin edge zero olmasına dikkat etmeni öneririm, edge pro'lara göre çok daha üstün bir tremolo sistemi, tabi benim şahsi fikrim, yine deneyerek almanı öneririm.