🙂 fiyat önemli değil kusura bakmayın bu işlere daha yeni giriyorum yaşımdan dolayı pek bilgim yok ton satriani steve vai metallica whitesnake bu tarzlarda çalıyorum aslında alacağım manyetik sustainide etkilerse iyi olur ekipman olarak elimde line 6 30w amfi var çeşit tipi sap gövde anlamadım 😀
Direk manyetik önerilmesini istiyorsan vermen gereken bilgiler arasında Single mı/Humbucker mı, Aktif mi/Pasif mi gibi bilgileri verip; sahip olduğun ekipmanlarla birlikte gitarının da özelliklerini söylemen gerekir. Gövde ağacı, sap ağacı hatta sap tipi bile önemlidir. Sen gitarını söyle, biz ona göre özelliklerini bulalım. İstediğin tonlar için HH diziliminde ya da HSH diziliminde manyetik setleri önerilebilir. Aktif mi pasif mi olayı senin bileceğin iş aslında, biraz da senin araştırıp beğenmenle ilgili. Örneğin ben pasif manyetik sevip kullanan biriyim.
Yani aktif pasif olayından çok; manyetik değişimi konusu biraz yanlış biliniyor. Mesela iyi bir tonun manyetik değişimi ile elde edilebileceğini düşünmek yanlış. İyi bir gitar, iyi amplilerle çalınıyorsa ve kullanılan ekipmanlar da sağlamsa, sonra benim için manyetik gelir. Manyetik değişimi ile tabiri caizse "Hot Shot" yapılır, hedef 12'den vurulmak istenir. Tabi bu fikirler kişiden kişiye değişir ama insanların genelde yaptıkları şeyler bu şekilde.
Eğer SSS gitarım var, çok güçlü ve sustain'li tonlar istiyorum, çok sert çalacağım dersen o zaman evet önce manyetikleri Humbucker'lara çevirmek doğru olabilir. Ama eğer manyetik tipi uygunsa, o zaman değişiklik biraz da sona kalır.
Sonuç olarak bence en önemlisi; ekipmanlar orta halliyse, çalışma ortamı da pratiğe dönükse; bu koşullarda manyetik değişimi pek bir şey değiştirmez.
Sen diyorsan ki yok ben manyetik istiyorum, o zaman biz öneririz yine. Ama sen diyorsan ki yok ben tonuma çeki düzen vermek istiyorum, o zaman manyetik; ilk el atacağın yer değil derim, hatta belki de son el atacağın yerdir, yukarıda da belirttiğim gibi.