Tekrardan herkese merhaba. Telecaster için açtığım konunun haricinde farklı bir şey sormak için bu konuyu açtım. Alacağım Telecaster haricinde bir de Ibanez RG satın almak istiyorum. Fakat Prestige düşünmüyorum o kadar bütçe ayıramam. Aklımda olan iki gitar var birisi RG370Ahmz diğeri RGEW521FM. Bu iki gitar arasındaki ağaç dışındaki en belirgin fark, manyetikleri ve köprüsü. Benim için artı olarak RGEW521FM modelde Dimarzio Air Norton ve Tone Zone manyetikler bulunuyor. Fakat eksi olarak ise single manyetik bulunmuyor ve sabit köprülü. Ibanez alınca tremolo olan bir gitar almak istiyorum Steve Vai hayranlığımdan dolayı. Bu iki gitarın arasındaki fiyat farkı ise 1700TL. Bu arada ikisi Dimarzio manyetik bulunmasına rağmen ikisi de Endonezya yapımı. Sorum şu, sizce Quantum manyetik bulunan RG370'e daha sonradan Dimarzio manyetik takılırsa yeterli verimi alabilir miyim? Bu iki gitar arasında kalite açısından manyetik dışında bir fark var mıdır? Quantum manyetiğe sahip olan gitarın sadece neck ve bridge manyetiklerini Dimarzio yaparsam single manyetik ile arasında tonal açıdan bir uyumsuzluk oluşur mu? Ayrıca nedense RGEW521FM modelli gitarda fabrikadan Dimarzio manyetik bulunması onu daha üst seviye bir gitarmış gibi hissetirdi, sadece manyetik olarak değil, işçilik, ağaç kalitesi olarak da sanki Prestige'e denkmiş gibi hissetirdi. Bu doğru mudur yoksa sadece Dimarzio manyetiğin gözümde oluşturduğu bir etken mi? Sizce bu iki gitarın arasındaki fiyat farkını oluşturan etken sadece manyetikleri mi? RG370'i alıp daha sonradan ihtiyacıma göre manyetik değiştirmek aklıma daha çok yattı. RG370 Dimarzio manyetik takıp para harcamayı hak edecek seviyede bir gitar mı acaba? Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Sabırla okuduğunuz için teşekkürler.
RG370AHMZ
RGEW521FM
Sabırla okuduğunuz için teşekkürler.
RG370AHMZ
RGEW521FM