ibanez rg270 alınır mı

bir süredir klasık gitar çalıyorum ve eloktorya geçicem kafama bu gitar takıldı fiyat açısından çok makul gibi neden böyledir aydınlatırsanız

bir süredir klasık gitar çalıyorum ve eloktorya geçicem kafama bu gitar takıldı fiyat açısından çok makul gibi neden böyledir aydınlatırsanız

Site güvenilir mi acaba?

Bana garip gelen şey bildiğim kadarı ile rg serilerinin sonu 50 ile bitiyorsa picguardlı 70 ile bitiyorsa pickguardsız oluyor. Ayrıca en basit grglerin bile 10k olduğu bir pazarda bu fiyat çok düşük.

Kıvılcım müzik sen doğmadan önce de vardı, güvenilirliğine buradan karar verebilirsin.
Fiyatı makul dediğin ederi o zaten en fazla.
Rg270 alınır mı ? eğer akort kaçıran Floyd Rose'lu bi gitar istiyorsan tabi ki alınır.
Ben pickguard sevmediğim ve manyetik denerken çıkartmaya üşendiğim için rg350mz'nin pickguardını kesip manyetik çerçeveleri takmıştım ama bu yüzden hiç akort kaçırmayan o gitarı 5 bin küsüre zor sattım 1 yıl kadar önce (custom yazmadığım içindir belkide 😆)

Bana garip gelen şey bildiğim kadarı ile rg serilerinin sonu 50 ile bitiyorsa picguardlı 70 ile bitiyorsa pickguardsız oluyor. Ayrıca en basit grglerin bile 10k olduğu bir pazarda bu fiyat çok düşük.
Doğru biliyorsun.
Ama en sonunda Z ile bitmeyenler de akort kaçırıyor.
Pazardakilere bakma çok, ederini değil de tatmin olacakları fiyatı yazıyor millet.
Dollar yükseldi de o kadar da değil.
Dollar 7 lira kadarken 1 tavuk döner 5 liraydı.
Şimdi dollar 35 tl ama döner 80-100.
Nasıl oluyor böyle diye sorunca cevap veremiyorlar.
Aklı olan da esnaf lokantasına gidip 125 liraya 3 çeşit sulu yemek yiyor mis gibi.
İkinci el bi motorsiklet için bayide sıfırından daha yüksek fiyat isteniyor "kriz yok keriz var" misali

Site güvenilir.

Pickguard sonradan eklenmiş.

Köprüsü single locking tremolo, double lock değil. Akort kaçırmamasını istiyorsan güzel bir temizlik ve yağlama operasyonu yapman ve çok sık tekrar etmen gerekiyor.

Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla bazı saddle'lar yerinden kurtulmuş, bir de entonasyon ayarı ister.

Yine fotolardan gördüğüm kadarıyla bas teller klavye kenarına fazla yakın, bir de sap hizalama operasyonu gerekebilir. Belki fotoğrafın açısından dolayı yanıltıcıdır, görmek gerekir.

Az önce linke tıkkayıp fotosuna baktığım da farkettim.
Köprü ile sap hizası kayık.
Yani üst tel 24.perdenin üst tarafına dışarı kaymış, aynı şekilde alt ince mi teli de yukarı kaymış.
Yani kusurlu bi gitar şuan.
Yani giderilebilir bi kusur diye düşünüyorum sap cebinden kaynaklı bi boşluktan ötürüyse eğer.

Ergenlik yıllarımdan washburn'e sempatim olduğu için 10 yıl önce WR154 almıştım.
Bi kusuru var mı diye sorduğumda ama satan genç yok demişti.
Basit bi ince kılıf içine koyup yollamış öylece.
Geldiğinde sapı oynuyordu.
Bilmiyorum satıcı yalan mı söyledi kargo da mı oldu.
Ben bunu luthier tanıdığımın dükkanında iskarpela ile sap cebine girişip dolgu yapıp sapı daha derine indirdim daha iyi oldu orjinalinden.
Washburn wr154 'lere bak istersen bide.
Klavyesi çok rahat oluyor washburn'lerin
Çok da kaçırmıyor akort wr154

IMG_20241230_082053.webp
Dikkatli bakarsan demeye bile gerek yok farketmek için, üst ve alt tel hizası apaçık kaymış.
Vidaları gevşemiş de olabilir belki

Son düzenleme:
prensip olarak Outlet olan her şey bilen biriyle gidip incelenmeli... en baba mağaza bile olsa outlet ürüne it köpek muamelesi yapıyor, zerre umrunda değil o mallar... bir keko bulsak da güzel fiyata itelesek kategorisidir Outlet
çok şanslıysan iyi bir şey de denk gelebilir... bilenle gitmek o yüzden şart

Anladığım kadarıyla outlet gitar almak çok mantıklı değil ustune masraf yapacağıma biraz daha para koyup sıfır yahut ikinci el temiz gitar aramak lazım

Selamlar,
@anonymus42 yukarıda sonu "50" ile biten Ibanez modellerinin pickguardlı "70" ile bitenlerin ise pickguardsız olduğunu yazmış.

Soru1:
Gitar pickguardlı ancak model kodu rg270, nasıl oluyor?

Soru2:
Manyetikler hakkında IBZ V7 ve IBZ V8 bilgisi yazılmış. Bu manyetik örneğin RG1570 gibi prestige serisi gitarlarda kullanılan humbucker seri, RG270 üzerinde bu manyetiklerin olması bana normal gelmedi. Nasıl oluyor?

Soru3:
Manyetik bilgisi verilirken iki adet humbucker model yazılmış ancak gitarın üzerinde iki humbucker bir single manyetik var. Single ile ilgili bir bilgi yok. Nasıl oluyor?

Soru4:
Pozisyon işaretleri shark tooth diye bilgilendirilmiş ancak sadece noktalar olduğu görülüyor. Nasıl oluyor?

Soru5:
Bahsi geçen moon shadow rengi ve RG270 modellerini internette aratınca bir tane bile emsal ürüne rastlayamadım. Nasıl oluyor?

Soru6:
Turkrock sitesinde @cengodisco diye bir kullanıcı (ben) bahsi geçen satıcının en popüler sarı renkli sitede uygun fiyatlarıyla dikkat çeken ilanlarına istinaden birden fazla kez bu satıcıyı aradığını ancak "o fiyata o ürünün bulunmadığı" bilgisini söylüyor. Nasıl oluyor?

Önyargı:
Bu sorular, satıcıya sorulduğunda keyfi kaçacaktır. Somut cevaplar alınamayacaktır. Umarım ters cevaplar alınmaz.
(aksi yaşanırsa diye satıcıdan peşin peşin özür dileyerek kendi çıkarımlarım sonucunda bu önyargımı paylaşıyorum)

Selamlar,
@anonymus42 yukarıda sonu "50" ile biten Ibanez modellerinin pickguardlı "70" ile bitenlerin ise pickguardsız olduğunu yazmış.

Soru1:
Gitar pickguardlı ancak model kodu rg270, nasıl oluyor?

Soru2:
Manyetikler hakkında IBZ V7 ve IBZ V8 bilgisi yazılmış. Bu manyetik örneğin RG1570 gibi prestige serisi gitarlarda kullanılan humbucker seri, RG270 üzerinde bu manyetiklerin olması bana normal gelmedi. Nasıl oluyor?

Soru3:
Manyetik bilgisi verilirken iki adet humbucker model yazılmış ancak gitarın üzerinde iki humbucker bir single manyetik var. Single ile ilgili bir bilgi yok. Nasıl oluyor?

Soru4:
Pozisyon işaretleri shark tooth diye bilgilendirilmiş ancak sadece noktalar olduğu görülüyor. Nasıl oluyor?

Soru5:
Bahsi geçen moon shadow rengi ve RG270 modellerini internette aratınca bir tane bile emsal ürüne rastlayamadım. Nasıl oluyor?

Soru6:
Turkrock sitesinde @cengodisco diye bir kullanıcı (ben) bahsi geçen satıcının en popüler sarı renkli sitede uygun fiyatlarıyla dikkat çeken ilanlarına istinaden birden fazla kez bu satıcıyı aradığını ancak "o fiyata o ürünün bulunmadığı" bilgisini söylüyor. Nasıl oluyor?

Önyargı:
Bu sorular, satıcıya sorulduğunda keyfi kaçacaktır. Somut cevaplar alınamayacaktır. Umarım ters cevaplar alınmaz.
(aksi yaşanırsa diye satıcıdan peşin peşin özür dileyerek kendi çıkarımlarım sonucunda bu önyargımı paylaşıyorum)
yaptığım ufak çaplı bir araştımaya istinaden bu gitar hiçbir yerde gözükmüyor.İbanezin kendi sitesinde bile yok,fotograf olarak arattığımda ise bu ürüne en yakın gitar ibanezin 2001-1998 arası üretilmiş ibanez olduğu rg450 serisi fakat o gitarın da ne fiyat ne elektronikbkımından bununla pek bir alakası yok.Kim bilir belkide iadeye gönderilen sahte bir gitardır adamalar da satışa koymuştur ancak şuan pek orjinal gözükmüyor.

@solitude71 bildiğimiz RG270'in özelliklerini paylaşmış sağolsun. Ne fotoğraflarda görünen gitarın ne de açıklamadaki bilgilerin bununla alakası yok.

@anonymus42 un dediği gibi sahte gitar olabilir, ya da (iyi ihtimalle) RG250 modelinin volume ve tone knobları değiştirilmiş bir versiyonudur ve açıklamaları hatalı girilmiştir. (gerçi rg250 1995-1996 arası satılmış)

Ben şahsen pickguard sevmesem de seveni çok. Belki çılgının biri rg270 alıp pickguard takmıştı ve açıklamalar hatalıdır.

Her ne olursa olsun anormal bir durum söz konusu. Ben olsam hiç girmezdim böyle toplara.

Geri