rg570 95'ten sonra, rg550 ise 97'den sonra aanj'e geçmiş.
RG570 (disambiguation)
RG570 is a model name which has been applied to several distinct RG series guitar models made by Ibanez since 1989. All of these models share several characteristics including an RG body, an HSH pickup configuration (dual humbucking pickups flanking a single coil pickup) and a double locking...ibanez.fandom.comAllah razı olsun iyi ki geçmişler. Bence Ibanez'in gitar dünyasına kattığı en güzel yenilik neck platesiz, yuvarlatılmış bolt-on tekniği.RG550 (disambiguation)
The RG550 model name has been applied to several distinct RG series guitar models. All of these models share several basic traits: RG-style body and pickguard-mounted pickups in a humbucker/ single-coil/ humbucker configuration. Unless noted below these models also have a basswood body, maple...ibanez.fandom.com
Maalesef oradaki bilgi "net" yanlış.. Kaynak direkt ben.. Benim gitarı aldığım sene 1996, yalnız gitarın seri numarasını hatırlamadığım için 95 ya da 96 üretimi olabilir.. Zaten 1996 ibanez kataloğum hala duruyor, orada da açıkça bağlantıların AANJ olduğu anlatılıyor.. RG550 ve RG770'in tek farkı pickguard, aynı dönemde geçmişlerdir bu bağlantıya..
Ibanez RG550-LTD 1994 Black | G strings and F holes
Yukarıda reverbdeki gitar da rg550 ltd.. Bunun da farkı sapta sharktooth inlay ve binding olması.. Yani en geç 1994.. İlk olarak ibanez bu bağlantının bir benzerini başka gitarlarda da kullandı diye biliyorum 1980'lerin sonlarında.. Ama google'lamak lazım..
Ayrıca daha önce başka başlıklarda da yazdım, "türüne göre" en profesyonel müzisyen de bu gitarı tercih eder, mesela Dream Theater, Blind Guardian, Savatage tarzı işler için.. Manyetikleri hariç specleri aynı dönem jem'lerle aynıdır.. Ben özelliklerini karşılaştırıp almıştım öğrencilik zamanlarımda, eğer fiyat farkına değecek bariz bir fark olsaydı 1-2 ay daha aç kalır jem alırdım.. Bu arada manyetikleri olan v7 v8'leri evo ve diğer manyetiklerle karşılaştıran videolar var youtube'ta.. Ben değiştirme ihtiyacı duymadım hem yeterli geldiği hem de başka gitarlarım da (sonradan aldığım daha üst seri başka rg gitarım da var) olduğu için ama tercihine göre Dimarzio, Seymour Duncan vs istediğin manyetiklerle modifiye edersen satmaya kıyamazsın.. Benim aklımda da Dimarzio modifiyesi var, tonezone, air norton, paf pro, liquifire, evo.. Hepsi gider.. Madem satmıyorum ateş edecek hale getirelim..