Ibanez RGA42FM Alınır mı ?

Ibanez GIO GRG170DX kullanıyorum tremolosunun sorun çıkarması ve manyetikleri yetersiz geldiği için değiştirmek istiyorum, bütçeme göre sıfır olarak 22K'ya RGA42FM buldum gitarın görünüşü ve sapının ince olması ilgimi çekti araştırdığım kadarıyla memnun olmayan görmedim. Quantum manyetiklerin çok önerildiğini görmedim ama 1.700 liraya DiMarzio/IBZ seti buldum sizce gitarı alıp manyetikleri yazdığım manyetik takımıyla değiştirmek mantıklı olur mu?

Bence ikinci el üzerinde hoşunuza gidecek manyetikli bir gitar bulabilirseniz hem sök tak uğraşmazsınız hem de daha uyguna daha iyi bir gitar bulma şansınız artar. İlla sıfır olacaksa bu gitar görünüş olarak hoş, çalım hissiyatı da sizin için yeterliyse benim tercihim ilk başta kendi manyetikleri ile bir süre kullanıp daha sonra daha iyi bir manyetik seti bulabilirsem onunla modifiye etmek olurdu.

Bence ikinci el üzerinde hoşunuza gidecek manyetikli bir gitar bulabilirseniz hem sök tak uğraşmazsınız hem de daha uyguna daha iyi bir gitar bulma şansınız artar. İlla sıfır olacaksa bu gitar görünüş olarak hoş, çalım hissiyatı da sizin için yeterliyse benim tercihim ilk başta kendi manyetikleri ile bir süre kullanıp daha sonra daha iyi bir manyetik seti bulabilirsem onunla modifiye etmek olurdu.
Yaşadığım çevre içerisinde bu fiyat bandında iyi bir manyetikli adam akıllı bir gitar bulamadim bende böyle bir yol almayı düşündüm.

20-30 bandında neck thru, içinize sinen bir gitar olursa otobüse atlayıp gidin derim, önce görüntülü görüşme ile gitarın kozmetik olarak istediğiniz kondisyonda olduğunu teyit ettikten sonra tabi. Yani ben olsam öyle yapardım.

Denemiştim. güzel gitar bence modifiyelere açık ama illa bi luthier görmesi lazım. benim denediğim gitar da fretler falan törpülenmemişti. Gidip deneyip orda bu tarz şeylere dikkat edip alırsanız daha sağlıklı olur bence.

Denemiştim. güzel gitar bence modifiyelere açık ama illa bi luthier görmesi lazım. benim denediğim gitar da fretler falan törpülenmemişti. Gidip deneyip orda bu tarz şeylere dikkat edip alırsanız daha sağlıklı olur bence.
Yarın gidip deneyeceğim ya bu gitarı yada AZ24S1F alıcağım duruma göre güncelleyeceğim peki Quantum manyetikleri Dimarzio/IBZ manyetiklerle değiştirmek doğru olur mu birisi bana Quantum manyetiklerin Dimarzio/IBZ'lerden daha iyi olduğunu söyledi.

Geri