Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ilk defa elektro gitar alıcam ve amfi mi ses kartı mı alsam çok kararsızım. Hangisi daha iyidir, aradaki 2300 liralık farka değer mi? Bana ses kartı daha mantıklı gibi geldi çünkü bilgisayarda oyun oynarkende kullanmayı düşünüyorum.
hocam idcoreda ses kartı olarak kullanabiliyorsun fakat kendi sesini kapatamıyorsun amfinin bu da büyük dezavantaj. iyi bir hoparlor veya kulaklık al ses kartı çek derim ben daha pratik hem her işini görüyor daha ucuza getirebilirsin
hocam idcoreda ses kartı olarak kullanabiliyorsun fakat kendi sesini kapatamıyorsun amfinin bu da büyük dezavantaj. iyi bir hoparlor veya kulaklık al ses kartı çek derim ben daha pratik hem her işini görüyor daha ucuza getirebilirsin
Ilk defa elektro gitar alıcam ve amfi mi ses kartı mı alsam çok kararsızım. Hangisi daha iyidir, aradaki 2300 liralık farka değer mi? Bana ses kartı daha mantıklı gibi geldi çünkü bilgisayarda oyun oynarkende kullanmayı düşünüyorum.
Ses kartından çıkan sesi nereden duyacağınız önemli, ses kartından gitar çalımında performans almak için referans monitör ya da kulaklık ihtiyacınız olacaktır...desktop speakerlar ya da düz gamer kulaklıklarla kullanırsanız sorunu gitar, yazılım ya da ses kartında arama eğiliminde olabilirsiniz...ilk defa elektro gitar alacaksanız idcore ile çalımı geliştirip bol bol gitar çalmanızı, sevdiğiniz parçalara odaklanmayı öneririm, 2 ses kartı, referans monitörü, lambalı amfi vb herşeyim olmasına rağmen halen idcore10 günlük hayatta çok sık kendim de kullanıyorum...biraz öğrendikten sonra ses kartına geçilebilir sürece bağlı...
Sadece evde çalmak için ise ben de amfiye yönelmenizi tercih ederim. Çünkü çok pratik. Ses kartı tek başına sorunu çözmüyor. Ben yıllardır kullanırım, kayıt alırım. Ama ses kartı kullanıcında bilgisayar, monitör (ya da alternatifi) ve yazılım da olmalı. Bunlardan herhangi birinden bir aksaklık olduğunda denklem bozulur. Ama ses kartı ile yapabilecekleriniz amfi ile yapabileceklerinizden daha fazladır. Niyetiniz çaldıklarınızı kaydetmek, altyapı hazırlamak, zamanla mix teknikleri ve prodüksiyon üzerine yoğunlaşmak ise ses kartı daha mantıklı bir seçenek. Yok sadece gitar öğreneceğim, pratik yapacağım, çalacağım diyorsanız, söylediğim üzere amfi daha pratik bir seçenek.