İki FGN İlanı Hk.

Somewhere

somewhere
Merhabalar dostlar, FGN gitarları araştırırken şu başlığa denk gelerek böyle bir forumun varlığından haberdar oldum. Dolayısıyla aranızda yeniyim. Başlığı kirletmek yerine yenisini açayım dedim konu spesifik iki gitar olunca.

Geçen haftalarda sahibinden'de gezerken bir FGN LP ilanı görüp markaya merak sardım. Araştırmalarımdan sonra feci bir GAS yaşamaya başladım, özellikle vintage Tele'leri çok hoşuma gitti.

Sarı sitede iki tane ilan var ama fiyatları normal mi tam kafamda kuramıyorum. Hangisine yanaşmak daha mantıklı olur diye sizlere bir danışmak istedim. Piyasasının biraz ölü olduğunu biliyorum ama beklediğim kalitede ise biraz evladiyelik alma düşüncesindeyim. Değilse de zaten almam.

1. Fujigen Telecaster Japon (Çelik Fret)
Bu ilandaki anladığım kadarıyla BIL2M versiyonu yani giriş seviyesi Boundary anladığım kadarıyla. Ama fretler çelik fretlerle değiştirilmiş.
bil2m.webp

Senkop'ta son stok fiyatı 25 civarı.

2. Japon FGN Iliad J Standard (Takas)
Bu ilandaki açıklamada yazıldığı gibi JIL2M versiyonu yani orta seviye J-Standard. Herhangi bir modifikasyon yapılmamış.
jiil2m.webp

Senkop'ta son stok fiyatı 50 civarı.
jil2mthomann.webp

Bir de Thomann'da on request olarak 1279€ gözüküyor.

Şimdi ikisi de gayet temiz duruyor, J-Standard olanda kullanım izleri var belli ki bir iki çizik falan bir şey demiş ama çok umrumda olan şeyler değil ikinci el alet sonuçta. İki fiyatlandırmaya göre bu gitarlardan ya birisi abartı ilan ya birisi kelepir ilan. Ya da ikisi de mi abartı? Emin olamadım tam😄

Özel bir sebebim yok, 40 civarı bir bütçem var ve bir telem de olsun istiyorum. Dediğim gibi piyasasının olmadığını biliyorum ama bunu kullanarak fiyatları biraz daha indirip çok kaliteli bir enstrümana sahip olmak cazip geliyor.

Alternatif bir öneriniz var mı? Player I'leri denedim beğenmedim oyuncak gibi geldi biraz. II deneme şansım olmadı ama biraz daha çıkıp chambered versiyonlarına bakılabilir sanırım. Yani Fender'ın da piyasası var da ikinci el pazarı rezil herkes çok yüksekten satıyor. 49.500 tlye çin yapımı modern tele satılıyor ya insan bunalıyor bu pazarda.

Özel bir sebebim yok, 40 civarı bir bütçem var ve bir telem de olsun istiyorum. Dediğim gibi piyasasının olmadığını biliyorum ama bunu kullanarak fiyatları biraz daha indirip çok kaliteli bir enstrümana sahip olmak cazip geliyor.

Alternatif bir öneriniz var mı? Player I'leri denedim beğenmedim oyuncak gibi geldi biraz. II deneme şansım olmadı ama biraz daha çıkıp chambered versiyonlarına bakılabilir sanırım. Yani Fender'ın da piyasası var da ikinci el pazarı rezil herkes çok yüksekten satıyor. 49.500 tlye çin yapımı modern tele satılıyor ya insan bunalıyor bu pazarda.
Eğer satma planınız olmayacağından eminseniz FGN'ler gayet güzel ama @Emrahd'nin de belirttiği gibi satması zor gitarlar.
Şu an satmam diye düşünerek alıp ileride satmak isteyebilirsiniz çok belli olmuyor bu tarz işler

Telecaster piyasasını bilmiyorum ama bir telecaster alacak olsam Fender alırdım ikinci el yada sıfır farketmez. Bu fiyat bantları ömürlükten ziyade, bir süre çalıp sonrasında daha iyisi için gitarını satmak isteyen gitarist fiyatları. Piyasası zayıf aletler ne kadar iyi de olsa ikna edip makul fiyata satmak çok zor artık.

30K ya player telecaster düşüyor bazen, yapı olarak zaten basit gitar , dümdüz kalas gibi gövde, küllük biçim köprü, bir atraksiyonu yok yani (52 telecaster sahibi olarak yazıyorum bunları) Bence de özel bir tele bakmıyorsan (metal odaklı çift humbucker, abanoz klavye, maun gövde vs) Fender'den şaşma.

Son düzenleme:

Geri