İkinci el Boss Mt-2 pedal kurulum ve yaşanan sorun hk.

Merhabalar.
İkinci el bir boss mt-2 pedal aldım. Ayrıca Blackstar ıd core v2 amfim de var. İlk bağlantı yaptığımda ara sıra ses gidip gelmeleri oldu. Özellikle pedalı hareket ettirip yerini değiştirdiğimde yaşadım bu sorunu. Fakat birkaç saat sonra tekrar bağlantı yapıp denediğimde kesintileri yaşamadım.
Kafamda sorular var. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Bağlantı kaynaklı mı acaba bu yaşadıklarım. Cihazın sıkıntısı var mıdır sizce ? Cihaz temiz çok az kullanılmış belli. Sahibi de sağolsun herhangi bir sıkıntı da geri iade alabileceğini söyledi.
  • Pedalın giriş çıkış kısmındaki yuvalar , Amfinin ve gitarın yuvaları gibi değil sanki ? Gitarda ve amfide jaklar girerken iki kademe ve sert bir bağlantı oluyor. Tam oturduğunu anlıyorsun. Fakat pedalda bu durum böyle değil. Sanki çok daha rahat takılıyor jak. Bu yüzden o yaşadığım bağlantıdaki kesiklikler , bu kablo yuvalarının tam sıkı olmamasından dolayı mıdır? Yoksa bir sıkıntı yok tüm pedallar da mı böyledir ?
  • Amfi bağlantısı yaparken clean tonu ve tüm ayarlar flat pozisyonda mı olmalı ?

Tavsiye ve yorumlarınızı beklerim abilerim , lardeşlerim .

Uzun süre kullanılmadı ise hafif paslanmaya bağlı cızırtı normaldir. Kullanınca geçmiş zaten ben sorun olacağını düşünmüyorum,fakat jack girişleri çok yumuşak olmaması gerekirdi . Blackstar id core'de crunch kanalının drive ayarını hafif açıp , mt2 ile kullanırsan güzel bir ton oluyor.

Son düzenleme:
Uzun süre kullanılmadı ise hafif paslanmaya bağlı cızırtı normaldir. Kullanınca geçmiş zaten ben sorun olacağını düşünmüyorum,fakat jack girişleri çok yumuşak olmaması gerekirdi . Blackstar id core'de crunch kanalının drive ayarını hafif açıp , mt2 ile kullanırsan güzel bir ton oluyor.
çok teşekkür ederim.
amfi de crunch moduna alıp, pedal üzerinde drive ı hafif açmaktan bahsettiniz değil mi ?
Bir kısa video ile göstermeye çalışayım akşam jak girişlerini. çünkü tam anlatabildim mi bilmiyorum. ?
Gerçi pedal dediğin sistem ya çalışıyordur . Ya çalışmıyordur ? diye düşünüyorum ama doğru mu düşüncem bilemedim.
Karşı tarafa da biran önce haber vermem gerekiyor artık.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim.
amfi de crunch moduna alıp, pedal üzerinde drive ı hafif açmaktan bahsettiniz değil mi ?
Bir kısa video ile göstermeye çalışayım akşam jak girişlerini. çünkü tam anlatabildim mi bilmiyorum. ?
Gerçi pedal dediğin sistem ya çalışıyordur . Ya çalışmıyordur ? diye düşünüyorum ama doğru mu düşüncem bilemedim.
Karşı tarafa da biran önce haber vermem gerekiyor
rica ederim, amfinin crunch kanalından gain'i çok açmadan , pedalın distortion ayarını istediğin ölçüde değiştirirsin.

Son düzenleme:
Elinizde Id core varken, MT-2 pedal almanız bence gereksiz olmuş. MT-2 Yıllar sonra keşfedildiği üzere anfi input (front end)'de değil FX loop'da daha doğru çalışan bir pedal. Pedalın da jak girişleri içindeki 'tırnak'larda yorulma mümkündür. klipsler sıkıştırma görevini yapamıyorsa temassızlık yapar.

Geri