kdv yüzde 8 değil miydi? ötv'nin de yüzde 20 olduğunu düşünürsek, en az bir yüzde 28 çıkarılmalı, 700 lira falan olacak en azdurumu ne olursa olsun %18 KDV çıkmalı. müzik aletleri genelde $ veya € ile satıldığı için mevcut kura ve piyasayı göze almak lazım
tüm vergiler düşmeli o zaman kusura bakmayın yanlış bilgi verdimkdv yüzde 8 değil miydi? ötv'nin de yüzde 20 olduğunu düşünürsek, en az bir yüzde 28 çıkarılmalı, 700 lira falan olacak en az
Aynı şekilde ben de 700'e yuvarladım.700'e yuvarladım.
Kesinlikle ekipmanın yurtdışı fiyatıda göz önünde bulundurulmalı.
Çünkü Pera gibi 150 dolarlık gitarı 300 Euro + KDV diye 1000 TL'ye satıyorsa, o gitarın ikinci eline verilecek 500 TL dahi çoktur.
Buna katılmıyorum. Adam buradan aldı ise, buranın şartlarına göre fiyatlandırma yapabilir bence.
150 dolarlık gitarı burdan 1000 TL ye alan biri açıkça kazıklanmıştır. Çünkü alacağın gitar burda gereksiz derecede pahalı ise aynı gitarı kargosunu verdiğin takdirde thomanndan ebayden reverbden vs. çok çok daha ucuza kapına kadar getirtme ayrıcalığın var. Aynı şekilde ikinici el alacak olan adamında aynı şansı var. Böyle bir ayrıcalık olmasa ona göre düşünülür ama var. O zaman ben kazıklandım al sende kazıklan diye kazığın acısının ikinci elde hafifletilmesini doğru bulmuyorum.