Harika bir film olmuş bence. Çok çok beğendim gerçekten ve sıkıcı diyenlerin aksine zamanın nasıl aktığını anlamadım bile. Üçleme denebilecek filmlerin arkasından çıkan bu filmde bu kez de kadın-erkek ilişkilerine eğilmiş Nuri Bilge Ceylan. Beğenme sebeplerime gelince günümüz ilişkilerini; insanların, ilişki içerisindeki güç, ego çatışmalarıyla sevgiyi nasıl öldürdüğünü; sevgi sandıkları ya da sevgiyle karıştırdıkları duyguları ya da dürtüleri, çok yalın bir şekilde anlatmış bence yönetmen. Yalınlık kesinlikle basitlik anlamında algılanmasın. Gerçekten çok güzel düşünülmüş ayrıntılar var. Uzaktaki gibi çok fotografik kareler yakalamış yine Nuri Bilge Ceylan görüntü yönetmeniyle birlikte. İlginçtir ama bazı planlarda David Lynch ve Federico Fellini izliyormuşum gibi geldi. Ama şunu unutmamak lazım ki bu bir tarz meselesi. Yani tarz olarak "Uzak"'tan çok farklı şeyler bekleyenler varsa gitmesinler. Sonuçta Nuri Bilge Ceylan'ın tarzı artık belli. Film bana göre çok rahat akıyor ama sakin, durağan,fazla oynamayan kamerayla çekilmiş sessiz ve uzun planların ısrarla üstüste kullanıldığı bir film olduğu gerçeğini değiştirmez bu. Bunları sıkıcı bulanlar yine sıkılacaklardır benden söylemesi.