İlginç Bir Durum

Herkese merhabalar. Bugün garip bi durum farkettim sizlerle paylaşmak ve en azından fikrinizi almak istedim. Amfinin üzerinde 1/4, 1 ve 4w seçenekleri var. genelde 1/4w seçeneğini kullanıyorum. bugün 4 watt moduna aldığımda ton acayip bozulmuş gibiydi. kötü değildi ama 1/4w modundaki tondan çok farklıydı. sanki 1/4w modunda farklı bi amfi kullanıyordum 4w modunda farklı. sizce bu neden olmuş olabilir. bir sıkıntı olarak görmüyorum fakat 1/4w modundaki tonu beklerken bambaşka birşeyle karşılaşmayı hiç ummamıştım. ayrıca birde merak edip telefonla kayıt aldım ikisi arasında hiçbir fark yok neredeyse telefondaki kayıtta(ses yükseliyor tabi doğal olarak tek fark bu). bana mı böyle geldi yada ortamdan ötürü mü acaba?

4w ton bozulmaz, tam tersi 1/4 yapınca bazı amfilerde attenuator watt'ı düşürüp ideal olarak normal gücü için tasarlanmış hoparlör ile bir uyumsuzluk yaratırsa ton kötüleşti der insanlar ve o yüzden böyle watt'ı küçülebilir amfilere pek sıcak bakmayan çoktur. Varsa eq knob'ları ile oynayarak "kötü" dediğin farkı giderebilirsin.

Amfi modeli vermediğin için tahmin etmek zahmetine girmeden jenerik bir cevap verdim.

Çok pardon yazmayı unutmuşum vox ac4tv modeli amfinin. yani tabi eq ile oynayarak daha iyi hale gelebiliyor. eq dediğim de sadece tone knobu var😂.

edit: ayrıca bana da ilginç gelen kısmı söylediğiniz gibi tam tersi olur normalde.

Son düzenleme:

Geri