İlk elektro gitar tavsiyesi

Mstfkr

Mstfkr
Herkese merhaba, yakın bir zamanda ilk elektro gitarımı almak istiyorum ama hangi gitarı alacağım konusunda çok kararsızım. Rock, metal, blues vs. pek çok müzik türünü dinlediğim için şimdilik ne tür çalacağım konusunda kararsızım ve zamanla kararlaştıracağımı söyleyebilirim bundan ötürü de HSS dizilimli bir gitar alma niyetindeyim. Bütçem yaklaşık 10-12 bin lira arası daha üstü beni bi hayli zorlar haliyle ikinci ellere bakıyorum ama aşırı kararsızım. Adana'da yaşıyorum rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Halihazırda baktığım bazı 2. el modeller;

KOZMOS KGP-202HSS-BK (Amfi+çanta) = 7000TL
İBANEZ GRX40 (Kılıf+askı) = 8400TL
İbanez GRX40Bkn (Amfi+çanta) = 14000TL

Adana’da senin için iyi gitarlar. Kozmos filan uzak dur.
1329259456 tele kullandım
1333495964 hss (denedim)
1332147224 hss bütçen olarak özellikle azes40 iyi seçenek. Kısa süre kullandım rahat bir gitar.

Adana’da senin için iyi gitarlar. Kozmos filan uzak dur.
1329259456 tele kullandım
1333495964 hss (denedim)
1332147224 hss bütçen olarak özellikle azes40 iyi seçenek. Kısa süre kullandım rahat bir gitar.

Hocam çok teşekkür ediyorum öncelikle, bir sorum daha olacaktı müsaden edersen. Bunlar sadece gitar olarak satılıyor gördüğüm kadarıyla sanıyorum ki bana bir de amfi gerekecek bir de çok uçuk kaçık ücretleri olmayan bir amfi önerebilir misin acaba, evde çalacağım ve kz edx pro x kulaklığım var daha iyi bir kulaklığa geçene kadar bu kulaklıkla idare etmeyi düşünüyorum mümkünse bu kulaklığın uyabileceği bir amfi önerebilir misiniz?

Kulaklığın fena değil bende bir süre kullandım onu. Midleri biraz baskındı Prosesörden kısıyordum boşuna kulaklığa masraf edersin. Amfi olarakta forumda bir üye blackstar core 40w v3 satıyordu 7750tlye piyasadan çok uygun. 10w lara bu fiyatlar isteniliyor. 10-20-40w hepsini kullandım. Line6 spider V 20w. Blackstar 10-20-40 boss katana güzel amfiler bütçene göre bakabilirsin.

İlk gitarını öğrenmek için alıyorsun, sadece marka olmasına dikkat et ve tabii fiyatına göre sana ne kadar çok şey verdiğine de bak. Uygun fiyata güzel bir paket sunan ve bilinen bir markaya sahip Squier, Ibanez gibi bir seti tercih edebilirsin. Marka olmasına özellikle dikkat ediyoruz ki kendin sattığın zaman rahat satabilirsin. Sonuçta nadir sayıda insan bilinmeyen markayı tercih eder.

Amfi olarak da bunu tercih edebilirsin.

Herkese merhaba, yakın bir zamanda ilk elektro gitarımı almak istiyorum ama hangi gitarı alacağım konusunda çok kararsızım. Rock, metal, blues vs. pek çok müzik türünü dinlediğim için şimdilik ne tür çalacağım konusunda kararsızım ve zamanla kararlaştıracağımı söyleyebilirim bundan ötürü de HSS dizilimli bir gitar alma niyetindeyim. Bütçem yaklaşık 10-12 bin lira arası daha üstü beni bi hayli zorlar haliyle ikinci ellere bakıyorum ama aşırı kararsızım. Adana'da yaşıyorum rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Halihazırda baktığım bazı 2. el modeller;

KOZMOS KGP-202HSS-BK (Amfi+çanta) = 7000TL
İBANEZ GRX40 (Kılıf+askı) = 8400TL
İbanez GRX40Bkn (Amfi+çanta) = 14000TL
İlk gitar 2. el almak çok mantıklı değil tabi bilen bir yakının yoksa ama 2. el alacaksanda ibanezler daha mantıklı kozmos alma neden çok mu iğrenç bir gitar tabi ki de hayır ama sonra sıkılıp bıraktığında ya da kendini geliştirip yeni gitar almak istediğinde satman ibanez ve squierlere göre çok daha zor olacak bide biri sorsa gitarın ne diye kozmos diceksin bence özgüven kırıcı birşey bu algı 2. el piyasadınada yansıyor doğal olarak.Bide efekti olmayan amfilerden kesinlikle uzak dur sıkılıcaksın çünkü en basitinden bir derdim var çalamayacaksın delay ve reverb efekti yoksa bir amfide.

satması en zor donner olur,öbürlerinde hep Alıcı bulursun kırmızı siyah ibanezde ara pozisyonlarda hum single olabiliyor sen yine de araştır ama öyle diye biliyorum ben telecasterın paketi oldukça güzelmiş doğrusu ama detaylı foto falan istemek lazım klavye için sap bağlantısı için. bide bulletı affinity serisi diye satmıyordur herhalde. he bana uygun değil single diceksin evet ton yelpazesi daha dar ama bende metal çalarım belki diye hss almıştım pekte çalmadım doğrusu.ayda yılda bir metallica riffi çalmak içinde humbucker almaya gerek yok ama senin bileceğin iş ne kadar sık çalarsın bilemiyorum.bide telenin sesi biraz fazla tizdir seversin sevmezsin bilemem dumancılar sever ama.
Screenshot_20260831-181848_sahibinden.webp

Geri