Yerse değil tercih meselesi.
Mevzu preset satmak değil, bundan bile para kazanmaya çalışmak bence.
Benimki spor amaçlı. Topper bile sattım onunla da kalmadım. Hikayesi altta 😄
Uğraşıp kurcalamaktan zevk almayana, yada vakti olmayanlara satıyorlar
Belki de benden alım kitlenin tanımı bu diyebilirim.
İnsanları böyle bşr ortamda yargılamayın bence.
Size göre anlamsız gelen bir rakam başkası için anlamlı olabilir.
Abi instadan takipteyiz birbirimizi. Benim aylık rakı parama buradan gelen para yeter mi? Sadece 2024 yılında 100K ekipmana para harcamışım akan kanı keser mi ya da alttaki gibi vergi ödemesi yapan adama buradan gelecek para merhem olur mu 😊 Tabi bu söylediğim kendi adıma. Aramızda bu anlamda ticaret yapan başka arkadaşımız varsa ve durumu yok diye yapıyorsa ona eyvallah.
şöyle vergi böyle vergi hayırdı koçum ya siz devletimizin belirlediği vergi miktarına ağzını açamazsanız susup oturacaksınız aşşağıya tıpış tıpış da gidip verginizi güzel güzel seve seve ödeyeceksiniz bu kadar basit
Ödüyoruz zaten koçum. Vergi kaçırmanın suç, vergiden kaçınmanın hak olduğunu bilecek olgunluktayız evelallah. Ancak herşeyi vergilendirnenin ise vergi zulmü olduğu farkındalığına da sahibiz. Git başka yerde racon kes.
Bu kısa yanıtları verdikten sonra konuya gireyim. Biraz uzun olacak ama konu "günah çıkarma" değil sadece konu muhattaplarından olmamla beraber şeffaflık düşüncesiyle kendime ait yanıtı dürüstçe vereyim. Ne demiş ünlü düşünür James Hetfield : "Dürüstlük insanlara her halini göstermekten korkmuyor olmaktır" İsteyen yine eleştirebilir. Bu kişinin kendi etik değerleriyle örtüşmeyebilir, bunlara yapabileceğim birşey yok. Kaldı ki objetif etiğe inanmıyorum. Değerler kişiye göre değişebilir zira.
Headrush Core'u 2024 Ocak ayında EYT hediyesi olarak almıştım. İlk Headrush patch ilanını ve IR paketlerini aleti aldıktan 6 ay sonra geçtiğimiz Ağustos'un son haftası koydum ilana(ilk mesajdaki Mooer patchleri ile alakam yok ama satan arkadaş geçen benimle iletişime geçti ancak bir alışverişimiz olmadı). O günden bu yana bu paketleri satıyorum. Satma nedenim benden önce de bu paketleri satanların olması ve sarı sitede bu yönde kısıtlama olmamasından ileri geliyor. Forumda ise yasakmış, aldığım uyarı ile öğrenmiş oldum. Hatta
@J-P'nin eleştirisini Kick kanalında
@blackfriday666'de yapmıştı benim için. Kendisi ile de telefonda karşılıklı konuşmuştuk gayet medeni 2 insan olarak. Kendisinin perspektifine göre "fikri hakların mülkiyeti" konusu nedeniyle satmamın yanlış olduğu düşüncesini ifade etmişti(
@blackfriday666 eksiğim varsa lütfen sen tamamla, senin ağzından yanlış bilgi vermiş olmayayım 😊). Ben de yukarıda Gökhan'a yazdığım gibi (ki Tolga ile de takipteyiz instadan) ifade ettim. Bununla beraber nasıl ki bizler bir Gibson, Jackson, Renault bayisi olmamamıza rağmen tasarım, dizayn vb hakları kendilerine ait ürünleri sarıda satıyorsak bende öylesine bir tezgah açtım dedim. Bu vesileyle hepinize de demiş olayım. Bu nedenle vicdanım rahat. Gelelim torrent iddiasına. İlk setim Core ile geldi sonra 1-2 arkadaşla takas yapınca set genişledi. Sonradan 2-3 adet torrent indirdim açık konuşmak gerekirse. Ama benim pastanın tamamına yakını IR paketleri değil Headrush paketleri. Torrentlerde hep IR gördüm ama ne Liveplayrock ne de Choptones denk gelmedi. Zaten biri çözse inan sarı siteye koyardı 😊
Para için mi peki? Yok be. Bu durum hiç tanımadığım insanlar için. Ancak bu forumdan tanışık çıkarsak kesinlikle en az %50 indirim yapıyorum, yapmışlığım var. Bununla beraber Headrush'ı bana ilk tavsiye eden aramızdaki eski bir forum müdavimine "Core'u aldım. Bunlar da hediyesi" diyerek gelen paketleri kendisine hediye ettim. Kendisinden çok şeyler öğrendiğim yine başka bir forum müdavimi abimize tamamen içimden gelerek kendisinden öğrendiklerime atfen hediye olarak IR takımı gönderdim(bu abimiz korsan karşıtıdır). Yine forumdan bi arkadaşımız bi alet almıştı, hediye olarak IR paketi gönderdim. Bunun gibi en az 3-4 örnek daha yazarım. Neyse diğer konuya geçelim.
Gelelim ikinci alıntıladığım mesajdaki Topper meselesine. İlk getirdiğim postadaki kar amacı nakdi değil sadece benim Core'a takacaklarım kar kalsın düşüncesiydi. Yani cebime ekstra 1 kuruş bile nakit kalmayacak aslına. Ancak
@gokhanakcagoz benim mesaja 2 gün boyunca dönmeyip, ben de arada bi 5 taneyi
@Katatonia'ya paslamıştım. Sonra Gökhan bana dönünce kendisine de ayıp olmasın diye kendime kalanları Core'dan söküp kendisinin Prime setini tamamladım. İlk getirdiğim set 48 saat dolmadan tükenmişti. Haliyle 2. postayı getirmek icap etti. Bu sefer de sadece 1 kişi hem pedalboarduna hem de Prime için 24 tane alınca yine kaldık mı dımdızlak 🤣 Bu sefer tek parti ile yetinmeyip 3 paket getirdim. Hatta topper alanlara yine bu paketlerden hediye de ettim ilk günden beri. Yani hiç ticaretini yapmayı düşünmediğim halde para kazandım topperdan ne yalan diyeyim. Ama Gökhan'a İzmir'de denk gelirsem bira borcum olsun. Onun gecikmeli yanıt vermesi hayattaki örüntüleri değiştirdi ve oradan da bi miktar kazandım.
Ha kazandığım para neye yaradı? Gittim Core'un yanına exp pedalı aldım, onu karşıladı. Gitar bakım vb harcamaları finanse etti. Yani haydan gelen yine huya gidiyor. Emin olabilirsiniz. Yazdıklarıma rağmen sizi kesmeyen bir alan olduysa sorularınıza ya da eleştirinize kendi adıma yanıtlayabilirim. Ya da özelden de yazabilirisiniz.