Ben iPad Air kullanmaktayım. Aşağıda kısaca aklıma gelen uygulamaları yazacağım, yanlarına da bir kuple açıklama vereceğim.
Başlangıç Notu: Cihazı, aşağıdaki programlarla kullanmak için Tascam iXZ isimli ses kartını kullanıyorum. Bunun yerine Peavey Ampkit, iRig, Apogee Jam vs. gibi ürünler de kullanılabilir. Gitarı veya mikrofonu bu cihaza bağlıyorum, bu cihazdan çıkan kabloyu iPad'in kulaklık çıkışına takıyorum, bu cihazdan ses çıkışını stereo olarak alıp kulaklık ya da speaker'larla duyuyorum.
1) Bias: Bu uygulama en yeni ve en güzelidir bence. İçinde ampliler var ve istediğiniz amplinin istediğiniz detayına kadar değişiklik yapabiliyorsunuz. Power lambaları, preamp lambaları vs. derken, bu lambaların bias ayarlarına kadar değiştirmek mümkün. Mesa Boogie Mark IV kullanan bana bile fazla gelen detaylar var. Ücretlidir, 35TL vermiştim, insanların oluşturduğu preset'lar bile ücretsiz, hazır tonları kullanabilirsiniz ya da kendiniz yaratabilirsiniz elbette.
2) Jam Up: Bu programda 1-2 ampli modellemesi ve pedal simulasyonları var. İşin güzeli buradan pedal açıp, Bias programından da ampli açıp bir setup kurabiliyorsunuz. Ücretsizi biraz yetersiz, paralı almak gerekebilir.
3) Amplitube: Çok güzel ve ses konusunda başarılı bir çok programı var. Örneğin Jimmi Hendrix olanı alırsanız birkaç Fender Amp ve pedallar vardır. Slash paketinde ise Marshall Amp çeşitleri ve pedalları vardır. Bunun dışında normal versiyonunda karma ampliler var, Vox, Fender, Marshall, Mesa vs. gibi. Ses kalitesi epey iyidir.
4) Peavey Ampkit: Bu programda da hi-gain bir amp ve TS808 ücretsiz geliyor. Tonları bence gayet güzel.
5)Garageband: Bunu anlatmama çok gerek yok ama öneri olarak yazmam gerekirse; çok güzel kayıtlar almak mümkün. Fakat ampli simulasyonları berbat. Hazır bir enstruman sesini programın içinden kaydedip üzerine kayıt alınırsa güzel şeyler ortaya çıkıyor.
6) Alchemy: Harika bir synth uygulaması. Ücretsiz ve bu programlarla Garageband'e kayıt alıp atabiliyorsunuz. Inter-app gibi birşey diyorlar bu özelliğe yanlış hatırlamıyorsam.
Bunun dışında Ultimate Guitar uygulamaları, Guitar Pro vs zaten mevcut, tabi parasıyla. Ben satın aldığım hiç bir müzik programından pişman olmadım ve müzik için bence iPad harika bir cihazdır.
Aklıma gelenler bunlar, eğer sorunuz olursa elimden geldiğince yazarım. 🙂