İş hayatından çıkarılan dersler / Öneriler

Merhabalar,

Hepimizin iş hayatında zamanla edindiği tecrübeler, karşılaştığı zorluklar ve öğrendiği önemli dersler vardır. Ben de bu başlığı açarak, sizlerin bu süreçte yaşadıklarınızı ve öğrendiklerinizi merak ettim. Özellikle uzun zamandır iş hayatında olanları merak ediyorum. Belki aramızda yöneticiler vardır 🙂 Ben 2 senedir finans sektöründe it'ci olarak çalışıyorum, ilk işim.

Öğrendiğim tek şey, iyi bir çalışma arkadaşı her şeydir.

1 hafta önce ilk işime başladım, fizikçiyim ve araştırmacı olarak çalışmaya başladım. Uyku düzenim oturdu. Her gün gitar çalma hevesiyle eve dönerken eve döndüğümde gitarı elime alamıyorum. İş hayatı için değil de iş hayatıyla müzik hayatını beraber götürme yönünde tavsiyeler de benim için iyi olur.

Gerkirse gider simit satarım ama kimseden emir almam.
hele para ile adam olmuş tiplerden emir almak şöyle dursun selam almam
vermem.

Kemâl Sunal, Şener Şen filmlerinde işlenen komik köylü kölelik sistemi şehirde devam ediyor üni mezunu modern köleler ile.
Para ve menfaat uğruna birilerine yaranmak için yapılan yalakalık midemi bulandırıyor.

Şimdi bu düşüncelerim birine
(yarası olan gocunur) dokununca hemen salça olup çamur atmaya kalkabilir.
Bide bu çamur atanlar ile birlik olmaya dünden hevesli yancı asalaklar var bir ortama girip o ortama ait olma çabası içinde boş boş dolanıp duran ezik sürüsü.
Tabi bu ezikliklerini her zaman inkâr edip yağ gibi şu üstüne çıkmaya çalışıp psikologluğa soyunup karşısındakine psikolog tavsiyesinde bulunacak kadar da yüzsüzdürler.

Çoğu şirket yarın ölsen, 1 haftada yerine eleman bulur, hayat devam eder… çok da şeetmemek lazım.
Nihayetinde maaş için çalışıyoruz. Aldığın paranın hakkını ver, namuslu, dürüst, ahlaklı ol, eskilerin deyişiyle helal para kazan gerisi boş.
Elbet sosyal hayvanlarız ama işyeri arkadaşlık yeri değil, okul kantinine çevirtmezler orayı. Uyumlu çalıştığın, düzgün insanlar çoğunluktaysa şükret. Ha birkaç arkadaş da edineceksin illa tabi.

Geri