Bence bu konuyu açman içini dökmen dürüst ve cesurca paylaşman çok önemli çünkü insanların çoğu yapamadığı şeyleri açıklamaktan fikir istemekten kaçınırlar, bu yüzden özgüvenin için seni kutluyorum.Gitar çalma, gitar çalmada başarılı olmak başka bir şeyle örneklendirilemez denmiş ama bence hayattaki hemen hemen her ulaşmak istenilen amaca verdiğimiz savaş aynıdır.Kendimize yapımıza ters gelen ve yazılımımızda olmayan bir şeyi kazanmaya çalışırken kendimizi eğitmeye ehlileştirmeye çalışırız, bu da kolay bir şey değildir çünkü bilinç altı sıkıntıyı sevmez 🙂.Örneğin doğuştan kolu olmayan birine kol nakli yapıldı ve başarılı oldu diyelim, o kişi doğuştan kolları olan biri gibi hemen her şeyi yapamaz, uzun bir süre o kolu eli kullanmayı öğretecek beynine.Gitarda bir bakıma böyle bir şey, neden ilk çalmaya başladığımızda bakmadan çalınamıyorda sonrasında bakmadan çalabiliyoruz, işte bu yüzden.
İnsan yaradılış icabı başarısız olduğunda karamsarlığa kapılmaya meyillidir, neden "Her iş başarana kadar zordur" denir?Bu güne dek başarmakta zorlandığın ama başardığın şeyleri ve öncesini düşün.Hepimizin düştüğü hatta halada içinde olduğumuz şeyler bunlar, atıp tutanlara bakma, ben çok üst seviye gitar çalan fakat çok iyi çalamadığını düşünüpte bir dönem gitar çalmayı bırakan birini biliyorum ( muhtemelen turkrocktaki herkes onun sololarını dinlemiş ve hayran kalmıştır, önemli bir grubun gitaristidir kendisi, tabiki ismini söyleyemeyeceğim, çünkü gerçekten çok iyi bir gitarist ve bu sorununu söylediğinde puhahaha diye gülmüştüm).Dönem dönem bende kendime gıcık olmuyorum değil, ama gel gör ki profesyonel olarak yapıyorum bu işi ( buradaki profesyonelliği en baba gitarist müzisyenim manasında değil-hayatımı bundan kazanıyorum manasında kullandım).
Kısacası kendini bu düzene alışma konusunda ehlileştirebilirsen, düzenli çalışmalar yaparsan- doğru bir yol izlersen ve azmedersen çok iyi bir gitarist müzisyen olursun garanti veriyorum.Ama rutin çalışmak şart, bunu şöyle düşün 2 atlet olimpiyatlara hazırlanıyor, biri her gün 1 saat koşuyor, diğeri ise haftada bir gün 12 saat koşuyor, yeküne bakıldığında bir ayda ikinci atlet daha fazla koşmuş ama sence hangisi başarılı olur?Haydi başarılar.
Asla vazgeçmek yok, acı yok, durmak yok....... 🙂