J.R.R. Tolkien

• Konuyu açan Konuyu açan Religious
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Goldberry tam hayal ettiğim gibiymiş...
Fakat Bombadil biraz değişik geldi, ama karakter için iyi seçilmiş.
resimler için teşekkürler.

resmen duygulandım haa... altınyemiş falan... okuduğum zaman hissettiklerim geldi aklıma size de oluyordur(herhangi bir kitap)...

mesela ben lotr okurkan abim yan odada şarkı dinlerdi... o şarkılar bile aklıma...

biraz içten oldu yaw =)

hobbit başta olmak üzere yüzüklerin efendisi serisi olarak sadece dört kitabını okumuştum orta okulda.. hala kralın dönüşünün en son sayfalarındaki alfabeleri ezbere bilirim.. abartmayayım birini ezbere biliyorum 58 harften oluşan, hani gandalfın bir taşın üzerine burdan ben geçtim dercesine bıraktığı G harfinin alfabesi 😀

kitaptan keserek çok büyük haksızlık etmişler bence :/ özellikle liv taylor ın daha ön planda tutulması için aragorn ve arwen in aşk sahnelerini abartmaları cidden saçmalık olmuş.oysa kitapta faramir ile eowyn in aşkı daha çok anlatılıyordu. bir bakışla son filmde geçirmişler...

j.r.r. tolkien in üslubu hakkında yorum yapamam pek okuduğum kitaplar üzerinden çok zaman geçit ama gerçekten ayıla bayıla okumuştum onları =)

O karakter kitaba uygun hatta görselliğin de avantajıyla yer yer daha etkili anlatmışlar da diyebiliriz film için. Gollum'un başına gelen her şey yüzükten. Yüzüğe o sahip olduğunu düşünürken yüzük aslında onu esir almış gibidir. Bütün yüzüklere hükmeden tek yüzük zamanı gelinceye kadar kendisini muhafaza etmesi için Gollum'u kullanmıştır falan filan. Bir yandan normal hobbit ömrünü aşıp yüzyıllarca yaşamasına, diğer yandan çirkin bir yaratık haline gelmesine neden olmuştur. Şizofren olması yamulmuyorsam yüzüğü kaybetme dönemine rastlar. Frodo ile o yolculuğa çıktığında bir yandan eski hobbit hallerine dönüp o zamanki adıyla Smeagol olabileceğine umutlanıyor. Diğer yandan yüzüğün etkisini üstünden atamayıp ona sahip olma arzusunu da bastıramıyor ve kişilik bölünmesi yaşıyor. Yolculuk boyunca Smeagol ile Gollum arasında gidip gelmeleri bundan.

Geri