Şaka yapıyorum sanıldı sanırım. Herhangi bir iletişim yok. 50 TL. isteyeni de yadırgamamak lazım bu durumda. 😉
Valla ben bugün bi ani kararla evde köşede biyerde yatan 35-40 senelik el oyması cura - saz 'ı adam edebilmek için aldım elime merkezde enstruman satan heryeri tek tek gezdim. Eşik, köprü, tel, burgu ne varsa değiştirdik, ufak tefek çatlakları talaş ve yapıştırıcı ile onardık.
Tarihi çarşının içinde bi ustaydı aldığı para sadece sembolik siftah olsun maksadıyla '' 5 lira '' oldu bide mızrap hediye verdi üstüne, bi güzel de gözümün önünde sanatını icraa etti. Dükkan tabelasında adı yazıyor ve yanlış hatırlamıyorsam eğer '' Ramadan Korkmaz'' adında bi abiydi. Edirne merkez'de bu tarz işleri olan arkadaşlar gözü kapalı gidebilirler (bağlama, cümbüş, akustik gitar falan da satıyor).
Ayrıca elektro gitar için somun sordum kendisine ve büyük ptt karşısındaki elektronikçide bulabileceğimi söyleyerek yönlendirdi.
Bahsettiği elektronikçiye gittim ve potans için somun sordum, tek sorduğu '' kaç tane lazım? '' oldu.
3 adet somun istedim, 3 adet'te pul lazım olur sana şimdi diyerek kendisi ekledi ve 3 adet somun ve pul olarak hepsini verdi ve hiç bi şekilde para kabul etmedi.
Uzun vadede lazım olursa diye bilgi için sorduğumda,
100k, 250k, 500k olarak potanslar bu dükkanda mevcut. Fakat şuan için push-pull özellikli olanlardan yok.
Birilerine '' edirne içerisinde '' potans ve aparat lazım olursa bu elektronikçiden yararlanabilir.
Saygılar.