Jackson js22

Merhaba,Ben yakın zamanda bu gitarı almayı düşünüyorum.(Jackson js22) Kullanan arkadaşlar varsa nasıl söyleyebilir mi?Ayrıca rhythm gitaristim metallica gibi grupların soundlarını yakalamaya çalışıyorum.Amfi olarak Marshall mg15r ve pedal olarak boss ds1 alacağım.Evde egzersiz için kullanacağım (Amfi olarak Blackstar amfiler önermezseniz sevinirim)Orta seviye bir gitaristim.

Ds1 bir işinize yaramayacak. Birkaç ay sonra pişman olup satacaksınız. Amfinin kendi distortionu bile daha iyidir muhtemelen metallica tonu için. Daha böyle preamp özellikli, kabin simülasyonlu, mesa boogie klonu bir dist pedalı almanız daha çok işinize yarar. Ben sansamp gt2 klonu amplify ampbox almayı planlıyorum mesa distortionı için(400 lira). Ya da bunları hiç düşünmeyip Blackstar HT1 alıp çalabilirsiniz. Blackstar istememenizin sebebini ID Core serilerinde metallica için yeterli gain olmadığını düşündüğünüze veriyorum. HT serileri 2 lambalı oluyor, yüksek gain var. Daha da yükseği lazımsa HT METAL 1 al. Hali hazırda ht metal 5 kullanıyorum evde.

Boss ds1 özellikle ülkemizdeki popülizmin pedal versiyonu oldu. Çok ünlü bir pedal ama gerçekten ihtiyacını bilip ona göre adım atanların verim alabileceği bir pedal sadece. Metalci distortion'ı değil o alette olan. 90'larda bazı gitaristlerin bazı spesifik güçlü amfilere girerek iyi tonlar aldığı bir pedal. O sebeple ünlü oldu zaten. Ama hiç versatil değil, tek yönlü, değiştirilemez bir pedal. Aradığı spesifik şeyin bu pedaldan geleceğine inanmayan biri için bununla mutlu olmak çok zor. İlk birkaç sefer beğenirsin belki ama sonradan sıkılacaksın. Daha modern, daha geniş ve kullanışlı distortion pedallarına yönel ya da amp in a box tarzı bir pedal al, daha garanti olur.

Boss ds1 özellikle ülkemizdeki popülizmin pedal versiyonu oldu. Çok ünlü bir pedal ama gerçekten ihtiyacını bilip ona göre adım atanların verim alabileceği bir pedal sadece. Metalci distortion'ı değil o alette olan. 90'larda bazı gitaristlerin bazı spesifik güçlü amfilere girerek iyi tonlar aldığı bir pedal. O sebeple ünlü oldu zaten. Ama hiç versatil değil, tek yönlü, değiştirilemez bir pedal. Aradığı spesifik şeyin bu pedaldan geleceğine inanmayan biri için bununla mutlu olmak çok zor. İlk birkaç sefer beğenirsin belki ama sonradan sıkılacaksın. Daha modern, daha geniş ve kullanışlı distortion pedallarına yönel ya da amp in a box tarzı bir pedal al, daha garanti olur.
Önerebileceğiniz pedal var mıdır

Orta seviye çalıyorum (1 yıl) Genellikle metal takılırım çaldığım gruplar;Pantera Nirvana,Black Sabbath,Megadeath,AC/DC vb.
Elektro gitarda 1. yılımı bitirirken seninle benzer şeyleri çalıyordum. Aynı yoldan geçtim, deneyerek elde ettiğim tecrübelerimle geçmişe dönüp ekipman alacaksam öncelik sırasına göre şunları yapardım:
1- 2000 Lira civarı bütçeniz varsa Do Re'de indirimde kalmış son Blackstar HT5'lerden birini alırdım(Metal ya da düz versiyonu).
2- Boss Katana 50, efektleri falan da var oyuncak gibi oynanır uzun yıllar.
3- İkinci el bulabiliyorsanız Marshal MG15R modeli(model ismi aynen bu, mg15cdr falan değil) ya da Ibanez TBX15R alıp yanına da bir distortion pedalı alırdım ton çeşitliliği olsun diye.
3. seçeneği seçerseniz alabileceğiniz pedallar:
1- Amplify Amp Box: Geçen hafta denedim, yerli yapım bir pedal. Fiyatı 430 lira. Hangi amfiye taksanız gene çok benzer bir sesi alacağınız bir pedal. California kanalında yüksek gain modunda off axis mikrofon seçiminde Metallica Mesa Boogie tonlarını çok güzel veriyor. Diğer kanalları da iyi, amfinizde 3 band eq ayarı olduğu sürece bol midli Megadeth gibi tonları da almanız rahat olur.
2- İkinci el MXR Super Badass Distortion: Bu da bir Mesa klonu, amp in a box tipi bir pedal. Güzel tonlar gelir ama 1. seçenekteki gibi çok ses seçeneğiniz olmaz.
3- Metal Muff, bu da bol gainli dijital kamyon gibi bir distortion.
4- TS9 tabanlı bir booster alıp amfi distortionını boostlamak. Şuan Blackstar amfimde çok yüksek gain istediğimde bu yöntemi kullanıyorum. Marshall mg15r gibi amfilere de olur bu yöntem.
Bu arada pazar günü netleşecek bir alışverişim var, ondan haber bekliyorum. Ya adam kabul edecek yeni gitar alacağım parama, ya da gidip bir kısmına amplify amp box alacağım evde ton çeşitliliği olsun diye.
Ben üşenmedim yazdım. Forumu okurken ben de bu tarz üşenmeyip yazan adamlardan öğrendim çoğu şeyi, o sebeple yazıyorum. Direk hedefim siz değilsiniz, umarım sizden başkalarının da işi görülür. Yoksa kimse uğraşmıyor öneri yazmaya. Zaten muhtemelen dinlemeyip kendi bildiğinizi sandığınız şeyi yapacaksınız. Sizin paranız, siz deneyin, tecrübe edin birkaç yıl sonra o tecrübelerinizle daha iyilerini alırsınız. Bol şanslar.

Geri