Gitarın arkasında pil için yeterli boşluk varsa ve kesme biçme yapılmayacaksa Jackson'da aktif manyetik denemeye değer diye düşünüyorum.
Sadece bir tane gitarımda (maun gövde, maple kapak, abanoz klavye, neck-thru) aktif manyetik kullanıyorum. Sert şeyler çalarken gerçekten güzel oluyor. Köprüye takılacak EMG81'e hiç lafım yok ancak neck kısmını iyi düşünmeni hatta (mümkünse) bir kaç model denemeni öneririm. İster aktif ister pasif bir çok gitarımın köprü kısmında ceramic mıknatıslı bir model tercih ederken sap kısmında muhakkak alnico 5 mıknatıslı bir model tercih ediyorum. EMG81 ceramic mıknatıslı ve (bence bu yüzden) köprü için şahane. Sap kısmında alnico 5 mıknatıslı olan 81 modeli tabii ki olabilir. Ben 89'u daha çok beğenmiştim. Bu nedenle 89'un da bi tadına bakmanı öneririm.
Ibanez RG350 bildiğim kadarıyla H-S-H bir model. EMG seti ona takıp ortadaki middle manyetiği devre dışı bırakmazdım ben olsaydım. Seymour Duncan'ları Ibanez'de denerdim. Kaç model bilmiyorum ancak çok büyük ihtimalle INF serisi orjinal manyetikler vardır. Bende de aynı gitarın pickguardsız olan RG370 modeli var. (hatta kısa süre sonra satılığa çıkartmayı düşünüyorum) INF'lerden hiç memnun değildim, prestige serilerinde kullanılan V8-S1-V7 serisine geçtiğimde çok mutlu olmuştum. Büyük ihtimalle Seymour Duncan'lar da orjinal INF'lerden daha iyi bir sonuç verecektir.
Ibanez hazır modifiye görecekken, volume ve tone potanslarını 500K push/pull yapıp volume'ü kaldırınca köprü ve sap manyetikleri single çalışsın, tone'u kaldırınca manyetik anahtarı hangi pozisyonda olursa olsun çıkışa köprü manyetiğini de dahil etsin (tele gibi S-S veya les paul gibi H-H çalışabilsin) dokunuşu da yapılabilir. Benim Ibanez böyle. Çok kullanmıyorum ama alt yapının buna uygun olması garip bir haz veriyor. Cleanlerde les paul gibi H-H özelliği güzel olabiliyor.
Biraz daha ileri taşıyayım. Humbucker manyetikleri push /pull ile single'a bölme işinde genellikle sap'ın köprüye yakın, köprünün de sap'a yakın bobinleri single çalıştırılıyor. Sap'ı single yapınca sap'a yakın bobin tek başına çalışsın diye ayarlatabilirsin. 7-8 ay önce bir konu vardı. Bu şekilde sap'ı single yapınca Fender tonlarına da yaklaştığınu iddia eden. Video falan da vardı ve sonuç baya iyi duyuluyordu. (Jackson'da bu modifiyeye gerek yok aslında ancak EMG89 yerine EMG89R modelini tercih edip tone potansını da push/push yaparsan aynı modifiye EMG ile de oluyor. Benim gitar böyle. Enteresan şekilde yumuşak tonlar duyulabiliyor)