Jak Kablosu Tamiri

Merhabalar, öncelikle sorunumun baş kısmında bağlı olması gerekirken bakır kablolardan olduğuna eminim ve bunu tamir etmek istiyorum.
Şu videodan izleyip yapacağım ufak ufak anladım ama tek anlamadığım şey orada bir işlem yapıyor anlamadım dakika 2:06'da bir şeye bandırıyor büyük ihtimalle lehim gibi düşündüm (Sn, Pb yani lehim teli). Kısacası yapsam işe yarar mı?
WhatsApp Görsel 2024-11-12 saat 19.21.17_800675c1.webpWhatsApp Görsel 2024-11-12 saat 19.21.18_2daf2664.webpWhatsApp Görsel 2024-11-12 saat 19.21.18_952e2107.webp

Dost, lehim teli batırabileceğin bir şey değildir. Orda adamın batırdığı şey lehim pastası. Periyodik cetvelde bulunuyor mu bilmiyorum🙂)
Sorun jack ucunda ise tabi ki yaptığın şey işe yarar ama lehimi düzgün yapmadığın sürece parazit duyacaksın bolca. Kolay gelsin…

attığın fotoğraflarda kısa devre görünmekte. iki kablo birbirine değiyor. kabloyu ucundan kesip, içindeki iki kablonun biri açık, kaplamasız, diğeri üzeri kaplı beyaz-şeffaf olan kablonun dış kısmını gerekli miktarda soyup, ikisi birbirine temas etmeyecek şekilde yeniden jak a lehimlenir ise ses alabilirsin. kablonun direnci (sinyal kaybı), uzunluğu (radyasyondan etkilenme ve sinyal kaybı), kaplaması (radyasyon), jak ucu (boşluk), kısaca kalitesi; parazit, sinyal kaybına veya jak ölçülerinin jak yuvasına uyum sağlamaması, boşluk olması nedeni ile çıtırdama olması muhtemeldir. jak uçları ve yuvaları standart olmasına rağmen üretim kalitesi ve toleransları sebebi ile birbiri ile tam uyum sağlamayabilir.

Son düzenleme:
Üsttekli mesajlardaki arkadaşların dediklerini yapman lazım.
Fakat bunları yapmak için önce bir havya alman lazım.
Ama havya almak istemiyorsun...
Şimdi bu dediğimi "yapma"
Google'da şu keyword'leri aratıyoruz "Lehimli Makaron" veya "Isı büzüşmeli izole kablo birleştirici". Satın alıyoruz.
Böylece sadece çakmakla 2 kabloyu lehimleyebilirsin 😁 Youtube'den video'ları izle, dar yerlere girmek için fazlalık plastikleri kesebilirsin.

Arkadaşım bir elektronikçiye götür en iyisi, adamın iki dakkasını almaz. İyi bir esnafsa para da almaz senden. Ha ilerde başka şeyler de yaparım diyorsan bir havya almak da fena olmaz.

Lehim pastası. kablonun ısınınca lehimi tutması için kullanılır. sıvı ve cream tarzı olanlar var. onsuz lehim yapamazsın... doğru düzgün fabrika üretimi altın kaplama saf bakırlı kablo öneririm, ses iletecek sonuçta üç kuruş için cızırtı çekmeye değmez.

Son düzenleme:

Geri