Tokyo ochanomizu Big Boss mağazasından E-II M-II QM ( bare knuckle aftermath setli) modelini alarak ülkeme döndüm. Yaklaşık 112.000 TL ödedim. ( Pazarlık+ tax free). Turda 30 kişiydik. Tur boyunca otobuste gig bagle yanıma aldım. Osaka'dan Guney Kore'ye geçişte check in noktasında, ısrarlarıma rağmen JeJu Air gig bagteki gitarı check in yapmam gerektigini söyledi. Fragile etiketi takarak Gate e taşımamı kabul etti. Kazak t-shirt ne varsa darbe alabilecek noktalara yerlestirerek gitarı sıkıştırdım. Telleri gevşettim. Gate te yine yanıma almak için ısrar ettim. En son telefonla birine sordular ve yine kabul etmediler. Tekrar kapıdan da alamazsın banda vereceğiz ama elimizden gelen özeni göstereceğiz dediler ve sorumluluk almadıklarına dair belge imzalattılar. Yavrusunu askere gönderen anne misali gözlerim yaşlı gitarı teslim ettim. Güney korede gitarı banttan aldım, kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yoktu. Gig bagte darbe belirtisi hatta toz bile yoktu. Seul-İstanbul uçuşunda THY check-in noktasında el bagajı olarak yanıma almamı kabul etti ama son kararı kabin görevlilerinin vereceğini söyledi. Gümrük noktasında tremolo kolu, anahtarlar ve vidalar big bag ön gözünde olduğu için çıkarıp incelediler ve izin verdiler. (Bagaj bavuluna koymak daha iyi olurmuş). Uçağa bindiğimde kabin amirine gitarı güvenli bir yere koyabilir misiniz diye sordum. Tabi diyerek aldılar. İstanbul Kayseri uçuşunda ise yine THY kabin amiri dolabimiz yok baş üstü bagajına koyabilirsiniz olmadı yardımcı olurum dedi. Baş üstü bagajında sorunsuz getirdim.