Jim Dunlop'un yeni bakım ürünleri

Selamlar ahali,

Geçenlerde rastgele denk geldim; silikonsuz yüzey temizlik solüsyonu, cila ve katkısız hindistan cevizi yağından oluşan bir seri çıkarmışlar. Neredeyse 1 yıl olmuş piyasaya düşeli, görünce merak edip set halinde aldım. Henüz temizlik solüsyonu ve cilayı kullanmadım fakat hindistan cevizi yağını epeydir klavyesine bakım uygulamadığım bir gitarda denedim ve sonuçtan memnun kaldım.

Bir heves gitara girişince öncesi/sonrası görselleri çekmeyi unuttum fakat renk bakımından bariz bir şekilde klavye kendine geldi. Bir süredir tüm gitarlarda klavye için musicnomad f-one oil kullanıyordum ve ondan da memnundum, hindistan cevizi yağını da gayet beğendim. F-one oil'e göre tuşe daha koyu bir renk aldı, çalarkenki his bakımındansa aralarında öyle büyük bir fark algılayamadım, muhtemelen daha uzun sürelerde kurcalamam lazım.

şöyle görünüyor yeni seri;

Coconut oil gerçekten coconut oil mi yoksa "lemon" oil gibi bir olay mı? Organikse raf ömrü görece daha kısa olabilir gibi geldi bana.

Mesela kendi açımdan bugüne kadar gitar klavyesine sürdüğüm şeyler arasında en beğendiğim fender'in üstünde custom shop vs. yazan bir ürünüydü ama 1 yıla kalmadan mesir macununa dönmüştü. Sık kullanım için böyle alternatifler daha iyi olabiliyor ama gerçekten.

Ya eski seri bende tamamen var ama böyle bakım ürünleri de ilgimi çekiyor hep titiz biriyim, piyasada şu an hem eski seri hem yeni seri mevcut elimdekiler de azaldı ne diyorsunuz yeni seri eskisinden bariz farklı mı sizce? Ona göre alabilirim belki

Coconut oil gerçekten coconut oil mi yoksa "lemon" oil gibi bir olay mı? Organikse raf ömrü görece daha kısa olabilir gibi geldi bana.

Mesela kendi açımdan bugüne kadar gitar klavyesine sürdüğüm şeyler arasında en beğendiğim fender'in üstünde custom shop vs. yazan bir ürünüydü ama 1 yıla kalmadan mesir macununa dönmüştü. Sık kullanım için böyle alternatifler daha iyi olabiliyor ama gerçekten.

Yağın üzerinde all natural ibaresi bulunsa da içeriğinde benzil salisilat ve heksilsinamaldehit gibi parfüm yapımında kullanılan, bunda da yine esans niyetine konulmuş iki kimyasal mevcut. Araştırdığımda asit seviyelerinin çok düşük olduğunu görebiliyorum. Muhtemelen ahşap dokusu için de herhangi bir risk teşkil etmiyordur bu oranlar. Yağın kendisi içinse doğal olduğunu yazıyor bulabildiğim bütün kaynaklar.

Bozulma sorunsalını carnauba wax'de yaşamıştım daha önce. Leş gibi kokmaya başlıyor ve solüsyonun beyaz rengi iğrenç bir şekilde sararıyor. Cilalı gitarlar için bir kere aldım vaktinde, 2-3 kullandıysam kullandım bir daha elimi sürmedim. Bozulduğunu fark edince de attım gitti.

Geri