kablolarimdaki anomali

kullandigim gitar kablolarinin gitara baglanan kisimlarinda bir temazsizlik, parazit olmaya basliyor aldiktan bir kac ay sonra ve ilerliyor zamanla. fotograf orneklerinde de gorebileceginiz gibi baglantida bir problem gorunmuyor, oldukca saglam tutuyor. eleektronik isinindetaylarini bilmedigim icin acaba oksitleniyor mu, kilcal catlaklar olusuyor da goremiyor muyum gibi sacma olabilecek fikirler geliyor aklima ancak her yil kablo almaktan yildim. bu kablolari evde tamir etmem mumkun mu, su sicaklik ayarli lehim makinelerinden var. bir de yeniden olusmasini nasil engellerim? lehimi koparan var ama boyle bir seyle karsilasan birisini de bulamadim.

WhatsApp Image 2025-07-15 at 17.32.31_1ebe3c69.webp WhatsApp Image 2025-07-15 at 17.32.31_31e17cf4.webp

Top notch değiller evet ama lehim kalitesinden de anlayacağınız üzere dandik kablolar değiller. 2 adet ernie ball braided bir tane fender deluxe gitti aynı şekilde, bu da kirlin premium series. Herkes lava falan mı kullanıyor bozulmasın diye yahu? minimum 80-100 dolar vermek istemiyorum doğrusu bir hobi kullanıcısı olarak. Önerdiğiniz markalar varsa iki segment arasında onları deneyebilirim.

Son düzenleme:
kabloda lehimsel sorun şu haliyle görülmüyor. jack- kablo bağlantısında kıvrılmayı azaltacak bir yapı var mı ? bir de o fişin ardında fişe oturan vidalı burgulu metal kapağı var mı ? eğer yoksa lehimlesenizde aynı şeylerin olması kaçınılmaz. ernie ball ın metal bugulu kapağı var (fotolardaki görülmüyor. ) o bile bozuluyorsa kullanımınızda hata var demektir.

kabloda lehimsel sorun şu haliyle görülmüyor. jack- kablo bağlantısında kıvrılmayı azaltacak bir yapı var mı ? bir de o fişin ardında fişe oturan vidalı burgulu metal kapağı var mı ? eğer yoksa lehimlesenizde aynı şeylerin olması kaçınılmaz. ernie ball ın metal bugulu kapağı var (fotolardaki görülmüyor. ) o bile bozuluyorsa kullanımınızda hata var demektir.
IMG_8513.webp

Kapalı hali bu şekilde, metal koruyucunun içinde de bir plastik parça daha var. Herhalde ben yanlış yapıyorum bir şeyi öyle görünüyor. Bugün de pig hog siparişi verdim hoparlör kablosundan memnun olduğum için. Bu seviyede bi daddario kalmış olacak galiba denemediğim.

Fişlerin özellikle uçları ve içeride lehimlenen kısımları arasında da temas sorunları olabiliyor. Düzgün bir multimetre ile kontrol edebilirsiniz (direncini ölçebilirsiniz).

179521 eklentisini görüntüle
Kapalı hali bu şekilde, metal koruyucunun içinde de bir plastik parça daha var. Herhalde ben yanlış yapıyorum bir şeyi öyle görünüyor. Bugün de pig hog siparişi verdim hoparlör kablosundan memnun olduğum için. Bu seviyede bi daddario kalmış olacak galiba denemediğim.
Bu kablonun aynısı bende var. Temassızlık yaptığı için iki üç senedir dolapta duruyordu. Geçen aklıma geldi, lehimleyeyim dedim. Açtım ve multimetreyle kontrol ettim. İki ucunda da sorun yoktu. Amfiye taktım ve çalıştı 🙂

Bu kablonun aynısı bende var. Temassızlık yaptığı için iki üç senedir dolapta duruyordu. Geçen aklıma geldi, lehimleyeyim dedim. Açtım ve multimetreyle kontrol ettim. İki ucunda da sorun yoktu. Amfiye taktım ve çalıştı 🙂
ben de bi nadasa yatirayim, atmayayaim hemen o zaman 🙂

bi o kaldi, 2li paket pig hog almis bulundum, onlar da bozuylursa sira onda.

Geri