Kafa+kabin önerisi ve sorunsallar

• Konuyu açan Konuyu açan Sertax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar, forumda açtığım ilk başlık olacağı için saçma-sapan sorular için maruz görün. Ama son 3 aydır tatmin arayışı beni obsesyona itti, kafam inanılmaz karıştı, doğal olarak forumdaki profesyonellerden yardım almaktan başka çare kalmadı. Soruma geçeyim.

Bende Blackstar ID Core 20w V4 kombo amfi mevcut. Neden bilmiyorum, ancak bir tatminsizlik çökünce üzerine Blackstar Ht5 kafa amfisi aldım. Kafanın Send çıkışından, amfinin Input girişine enstrüman kablosuyla bağlantı kurdum. Tamam ses geliyor falan. Ama kombo amfiden overdrive modlarına geçince tuhaf bir dip gürültüsü, clean modlarda dahi rahatsız edici bozuk ton elde ediyorum. Kafanın üzerindeki potans değerleri de verimsiz. Nerede yanlış yapıyorum bilemedim. Ve kafa+kabin uyumunu alımdan sonra fark ettim maalesef. Kombo amfi de tek başına yetiyor tabi ancak tonlar bir şekilde tatmin etmiyor. ´Şöyle bir alım yaparsanız daha verimli, uygun olur´ tavsiyelerine de açığım. Ancak birkaç spesifik sorum da olacak.

Kafaya uygun Blackstar Ht112 kabin buldum fakat müzik marketlerde tükenmiş.
*Sarı sitede ikamet konumuma yakın bir "ht408 kabin" buldum. Ancak bunun Ht5r ile uyumluluğu hakkında şüphe oluştu. 8 Ohm desteği mevcut fakat kafa amfide 8 ve 16 Ohm speaker outputs mevcut. Kabin 4x8 iken kafa yine 1x12 emulated outputs´u var. Siz yine de "Ht408" alabilirsiniz derseniz, alacağım.
* Bunu, yani kabinleri kayıt için bilgisayara bağlayabilir miyim? ID Core bu konuda çok iyi oluyordu fakat kabinin PC´ye nasıl bağlanabileceğini anlayamadım.
* Kafa-kabin bağlantısı için enstrüman kablosundan ziyade speaker kablosu mu gereklidir?
* Belli ki Aux girişli oyuncu kulaklığı takılmıyor. Kulaklık için referans kulaklık mı gereklidir?

Şimdilik kafamı kurcalayan tüm sorular bunlar. Umarım işin sonunda tatmin olup şu obsesyondan kurtulurum. 🙂

Sizin ilanınızı gördüm hocam. Ancak elden teslim yapıyormuşsunuz. Ankara´dayım. Ben de şahsen elden almayı tercih ediyorum.

Kafanın send'inden kombonun inputuna girersen iki preamp üst üste gelir, dip gürültüsü artar. Kafanın send çıkışını kombonun return'üne bağlaman ve drive'ı sadece kafadan ayarlaman daha iyi sonuç verecektir. Kombonun inputuna girip drive vb. başka özellikleri kullanmak istiyorsan bir tane drive pedalı alıp zevkine göre amfiyi boostlaman daha iyi olur.

Kafanın send'inden kombonun inputuna girersen iki preamp üst üste gelir, dip gürültüsü artar. Kafanın send çıkışını kombonun return'üne bağlaman ve drive'ı sadece kafadan ayarlaman daha iyi sonuç verecektir. Kombonun inputuna girip drive vb. başka özellikleri kullanmak istiyorsan bir tane drive pedalı alıp zevkine göre amfiyi boostlaman daha iyi olur.
ID Core´da return girişi yok hocam. Preamp modülü de amfiden kapatılmıyor sanırım. Input´tan girince de dediğiniz gibi abuk-subuk ses alıyorum.

Geri