Kahler Köprülü Gitarlar

Başlığı bu konudaki düşünceme katılan var mıdır acaba diye açıyorum. Bence Kahler marka köprüler gitarların güzelliğine güzellik katıyor. "kahler fetişi" gerçek mi sizce de merak ediyorum..

5-HANNEMAN-FAMOUS-JACKSON_1.webp becker_friedman_carvin.webp front.webp jackson-kelly-ke1-marty-friedman-3938.webp

Kahler güzeldir hoştur, bence floyd rose'dan daha iyi bir tasarımdır gitardan kesilen odun miktarını azalttığından kelli. Diğer taraftan, kahler tremololarda barla aşırı şekilde oynandığında telin ucundaki topun kopma veya yuvasından çıkma olasılığı var. Aynı zamanda o tel yuvaları kolayca kırılabiliyor, çok oynayan parçası olduğu için de acayip pislik topluyor meret. Sonuç olarak 80'lerdeki kahler - floyd rose savaşını kullanışlı ve dayanıklı olması dolayısıyla floyd kazandı ve piyasaya hakim oldu, ama gerçekten içimdeki kahler aşkı bambaşka 🙂

@s.ozturk aynı şekilde bende bir Kahler fetişi olduğu doğrudur 🙂
Gariptir ki henüz hiç deneme şansım dahi olmayı ama Kahler'li KE1, KV1 ya da Bc Rich (Eski Bernie Rico dönemlerinden) USA bir tane edinerek evladiyelik olarak bulundurmak istiyorum! 🙂

@s.ozturk aynı şekilde bende bir Kahler fetişi olduğu doğrudur 🙂
Gariptir ki henüz hiç deneme şansım dahi olmayı ama Kahler'li KE1, KV1 ya da Bc Rich (Eski Bernie Rico dönemlerinden) USA bir tane edinerek evladiyelik olarak bulundurmak istiyorum! 🙂
benimki gibi bir megadeth hayranlığı seziyorum , doğrumudur 😀
Jason Becker kullanıyorsa iyidir güzeldir usta.
kesinlikle dibine kadar katılıyorum... jason&marty rules!

sabit köprülü kahlerler çalım rahatlığı açısından denediğim en güzel sabit köprülü gitarlar. sustain için değişik yorumlar yapılıyor o kadar uzun süre karşılaştırarak deneyemedim bir şey diyemeyeceğim.

Bc Rich KKVGT sahibiyim, muhtemelen üstünde en adi seriden olsa da Kahler bulunmakta ve kullanım olarak çok keyif veriyor bana. Floyd Rose çok daha sert kalıyor onun yanında, Kahler çok daha narin, çok daha yumuşak, FR'u tutup gitarı sallayabilirsiniz ama Kahler bu güveni vermiyor bana, doğal olarak çalarken çok daha ince dokunuşlarla çok daha hassas bir şekilde o etkiyi yaratabiliyorum. Gel gelelim gitar adından da belli olacağı üzere Kerry King signature. O zerafeti o gitara istediğin kadar yapsan da ton hertürlü odun gibi kalıyor, amfiden gelen seste en ufak tadı kalmıyor o dokunuşların.

Bc Rich KKVGT sahibiyim, muhtemelen üstünde en adi seriden olsa da Kahler bulunmakta ve kullanım olarak çok keyif veriyor bana. Floyd Rose çok daha sert kalıyor onun yanında, Kahler çok daha narin, çok daha yumuşak, FR'u tutup gitarı sallayabilirsiniz ama Kahler bu güveni vermiyor bana, doğal olarak çalarken çok daha ince dokunuşlarla çok daha hassas bir şekilde o etkiyi yaratabiliyorum. Gel gelelim gitar adından da belli olacağı üzere Kerry King signature. O zerafeti o gitara istediğin kadar yapsan da ton hertürlü odun gibi kalıyor, amfiden gelen seste en ufak tadı kalmıyor o dokunuşların.
ne yalan söyleyeyim , kerry king modeli gitarları sırf headstockları yüzünden sevmiyorum.. bir jackson kullanaymış kerry ağabey , dahada vahşi durabilirmiiş ,bence. ama evet kahler köprüler fazla narin...

Forumdaki ilk mesajımı buraya yazmak istedim çünkü ülkede bu köprü tipinden kullanmış ender kişilerdenim. Kahler fikir olarak hollow gitarlarda kullanılan Bigsby tremolo'nun modernize edilmiş hali aslında.

1 - FR'a kıyasla en büyük artısı sustain. Çünkü saddlelar sabit. Hareketli değil. Bu sayede telin titreşimi gövdeye geçiyor, FR'daki gibi hareketli ve gövdeye sadece 2 noktadan noktasal temas eden bir metal plakanın üstünde değil saddlelar.
2 - Tel markası - tel kalınlığı - akort düzeni değişimlerinden FR gibi etkilenmiyor.

Eksileri:
1 - Birbirine sürekli sürten bir kam mekanizmasına sahip. Ve bundan dolayı dive bomb yaptığınızda aradaki sürtünmeden kaynaklı köprü tamamen aynı yere gelmiyor kol bırakıldığında. Aynı şekilde, bendlerde de, bend bittiğinde köprü eski pozisyonuna kusursuz şekilde gelmiyor. Gerçi FR'lar da tam olarak gelmiyor.
2 - Zamanla saddle'ların ucundaki pirinç makaraların iç deliği sürekli baskıdan dolayı bollaşıyor ve deforme oluyor, daireselliğini kaybediyor.

Bendeki FR'a rakip olarak çıkartılan "floating" tipi idi. Ama Kahler'in arkasında yay olmayan sabit köprü modelleri de var. Böyle bir model niye çıkarmışlar hiç anlamadım. Sabit köprüde fine tuning var. Çok saçma.

Ama Kahler'in arkasında yay olmayan sabit köprü modelleri de var. Böyle bir model niye çıkarmışlar hiç anlamadım. Sabit köprüde fine tuning var. Çok saçma.

Siz çok laf etmeyin hocam. Sabit köprülü kahler iyidir hoştur. Şahsen elimde "ev gibi" hissettiren tek köprü olabilir. Burguya kıyasla çok daha hassas bir ayar yapma imkanı sağladığı için fine tunerları çok sık kullanıyorum. Yakın tarihte elden çıkarttığım Jackson Dave Mustaine King V Pro'da deneyimlediğimden beri, bana daha iyi hissettiren bir köprü çalmadım.

Bu sebeple bana özel yapılan bu gitarda da aynı köprüyü tercih ettim. Bir tane daha yolda, onda da tercih ettim. Yine olsa yine tercih ederim 😀
Foruma medya yüklemede sorun var 1 - 2 gündür. Instagram'dan paylaşıyorum;

Burada ne Kahler, ne de özellikle fixed Kahler kullanıcıları enderdir. Kullananına da sevenine de sıkça denk gelirsiniz forumda, çok gömmeyin aleti mahiyetinde diyorum. 🙂

Geri