Öncelikle belirteyim bu benim kişisel çözümümdür. O yüzden hemen denemeden önce , gitarı bir luthiyeye götürmeniz en güzeli ve güzeli olacaktır.
Bazen bendlerden ve telin saddle üstünde oynamasından kaynaklı , köprüde gözle bile zor gözüken çapaklar meydana geliyor ve bu da zamanla telin aşınmasına ve sonrasında kopmasına yol açıyor. Bende benzer sorunu stratlarımdan birinde yaşamıştım .. Sürekli ince mi teli tam saddle ile temas ettiği yerden kopmaktaydı. Yani yeni takım taktığımda bazen 2 gün, bazen 3 gün, bazende daha yeni tel takımını akort ederken kopuyordu. Sorunu çaydanlık ,tencere vs gib bilimum metal ,çelik vs alaşımlı eşyaların parlatılmasında kullanılan çok ince bulaşık telinde buldum. Orayı hafifce zımparalayarak çapağı aldım ve sorunum kesildi.. Ama bu benim kişisel çözümüm. Tabiki farklı bir durum olabilir ve luthier mudahalesi gerekebilir. O yüzden ilk önce bir bilenin görmesi daha iyi olacaktır. Bu arada neden en ince zımparayı (1200-2000-3000 numara gibi ) kullanmadım da bulaşık telini kullandım onu da belirteyim. Malum bu bulaşık teli saç kılı gibi ince oldugu için , eğimli yüzeylerde ve kıvrımlarda kolay şekil alabildiği için kullandım. Ama yinede belirttiğim gibi önce bir ustanın görmesinde fayda var çünkü köprüyü göremediğimiz için varsayımlarla, bugüne kadar başımıza gelmiş olayların pratik çözümlerini paylaşıyoruz.