Güzel bir karşılaştırma olmuş ; sizden ricam izleyip , gitarları bir sıralamaya koymanız . Teşekkürler
Teşekkürler . Haklısınız daha önce özellikle Sx ler konusunda deneyerek alınması gerektiğini , aynı modeller içerisinde iyisinin de kötüsünün de denk gelebileceği söylendi . Ama fikir vermesi açısından güzel bir çalışma olmuş bence 🙂 En azından deneme imkanı olmayan arkadaşlar için
Merhaba, bahsettiğiniz detayda haklısınız. Ancak amaç daha çok takipçilerimize bulmaca gibi eğlencelik bir aktivite yaratarak bir şeyler hediye etmekti. İlerleyen zamanlarda farklı marka / modeller arasında benzer videolar yapmak istiyoruz. Gitarlarin speclerinden çok fiyat segmentine göre grupluyoruz. İyi gunler 🙂
Mydukkan'ın şu gitar demoları iyi güzel de, hala bu tip sorular geliyorsa yetersiz demektir. Umarım yetkili bir abim bu mesajı görür.
Konun seyrine uygun olarak da şunu söyleyeyim, Giriş seviye gitarlarda nasıl daha az masraf çıkacağına dikkat edin. Ahım şahım bir gitar almayacağınız için mutlaka ileriye dönük olsun.. Ama illa alınacak gitar lazım derseniz, rosewood bir Squier tercih ederdim. Gel gelelim bende sst57 var, o ayrı mevzu.
Squier'in işçiliği SX'ten daha iyi ve sapı gerçekten rahat. Ayrıca güven veriyor, fason üretim de olsa iyi bir markanın alt markası. Daha rahat da satılır. Artı, HSS modeli modifiyeyle güzel yerlere çekilebiliyor. SX'te iki ayrı gitar bambaşka çıkabiliyor, Squier'de bu nispeten daha az.Aradan epey vakit geçmiş ama, ben de sx ile squier bullet strat arasında kaldım. Neden squier tercih edeceğinizi söyler misiniz lütfen? Bulduğum gitarların fiyatları neredeyse aynı, ama bence marka imajından dolayı yani Fender yan ürünü olduğu için Squier bullet daha ağır basıyor. Karar vermemde yardımcı olursanız sevinirim.
Acaba maple ve rosewoodun farkını öğrenebilir miyim?Özellikle diye bir şey yok. Denemeden almayın düşüncesi, en ucuzundan en pahalısına bütün gitarlar için geçerli.
Videoda da bence yanlışlık var. Rosewood maple klavyeye karşı. Bu açıdan doğru bir karşılaştırma değil. En azından SX SST62 olsa daha doğru kaçardı.
Klavyede kullanılan ağaç kaplamaların isimleri ,rosewood tabir edilen gülağacı klavye daha koyu renkte tınısı daha bas karakterli gelir bana maple dediğimiz akçağaç klavye renk olarak ağaç renginde genelde tınısı biraz daha tiz ve parlak .Acaba maple ve rosewoodun farkını öğrenebilir miyim?
Acaba maple ve rosewoodun farkını öğrenebilir miyim?