Katana MKII

3. party bir uygulama olan Katana Librarian uygulamasını satın aldım Play Store'dan. Orada 50 W için GA-FC sanal olarak kullanılıyor. Tableti çıplak ayakla kullanmak oldukça ilginç bir deneyim 🤣

Sneaky Amp türleri ile ilgili zip dosyasını ekte bulabilirsiniz. Amfi modelleri aşağıdaki gibidir. Keza Katana Librarian uygulamasında ek yükleme yapılmadan bu amfi türleri kullanıcılara sunuluyor.

• JC-120 Clean: Roland JC-120
  • NATURAL CLEAN: Original BOSS amp
  • CLEAN TWIN Clean: 60’s Fender Twin Reverb
  • TWEED Crunch: Fender Bassman 4×10
  • COMBO CRUNCH: Original BOSS amp
  • STACK CRUNCH: Original BOSS amp
  • PRO CRUNCH: Original BOSS amp
  • DELUXE CRUNCH: 60’s Fender Deluxe Reverb
  • VO DRIVE : Vox AC-30TB Drive sound
  • VO LEAD: Vox AC-30TB Lead sound
  • MATCH DRIVE: Matchless DC-30
  • 5150 DRIVE: Peavey EVH 5150 Lead channel
  • HIGAIN STACK: Original BOSS amp
  • XTREME LEAD: Original BOSS amp
  • CORE METAL: Original BOSS amp
  • BG LEAD: Mesa Boogie Mark IV
  • BG DRIVE: Mesa Boogie IIB
  • MS1959 I: Marshall Plexi Channel I
  • MS1959 I+II: Marshall Plexi with channels paralleled
  • R-FIRE VINTAGE: Mesa Boogie Dual Rectifier In Vintage mode
  • R-FIRE MODERN: Mesa Boogie Dual Rectifier In Modern mode
  • T-AMP LEAD: Hughes & Kettner Tri-amp III
  • BGNR UB: Bogner Uberschall 4X12 Stack
  • SLDN: Soldano SLO-100
  • POWER DRIVE: Original BOSS amp
  • ORNG RB: Orange Rocker 100 Watt
Bu posta yüklediğim dosyanın çalışmadığına dair bir geri bildirim aldım. Ekteki klasördeki dosyaları yükleyebilirsiniz.

Dosyalar

Her türlü pedalla denedim, o dönem elimde onlarca pedal vardı. Ama anlamı yok, Katana içindeki pedallar varken çok gerek de yok. Ha vardır çok butik bir pedal kullanmadan duramam dersin eyvallah da sıradan boost vs bağlamanın anlamı fazla yok bence Katana'ya.
Soru nasıl olur ise... olur, güzel olur. Katana pedal dostudur.

Katana 50w seçeneğindeki bas tepkisi bana zayıf gelmişti herhalde alsam 100w olanına yönelirim. Pedallarla iyi anlaştığına dair bir çok video var internette eminim iyi çıkacaktır o konuda.

Bende yaklaşık bir senedir bu amfi var. Rastgele forumda takılırken haberim oldu güncelleme geldiğinden. Eve gidince ilk iş update etmek olacak 😀 . Analog pedallarımda olduğu için fx loop girişi önemli benim için açıkçası. 100 watt almadığım için pişmanım. 50 watt olanı var. Yıllarca amfi değiştirmeye ihtiyacı olmayacağından eminim. Tam bir ton canavarı ve ev amfisi. Ben çok memnunum almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. Güncelleme hakkında bilgi verdiğin için ayrıca teşekkür ederim 🤟

Bende yaklaşık bir senedir bu amfi var. Rastgele forumda takılırken haberim oldu güncelleme geldiğinden. Eve gidince ilk iş update etmek olacak 😀 . Analog pedallarımda olduğu için fx loop girişi önemli benim için açıkçası. 100 watt almadığım için pişmanım. 50 watt olanı var. Yıllarca amfi değiştirmeye ihtiyacı olmayacağından eminim. Tam bir ton canavarı ve ev amfisi. Ben çok memnunum almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. Güncelleme hakkında bilgi verdiğin için ayrıca teşekkür ederim 🤟
Bende MK1 100 watt vardi, satmistim. Birkac ay önce 50 MK1 aldım. Bence 50 watt olanı ev icin daha iyi. 100'de bas frekanslarinda sungerimsi bir hava vardı. 50'de ton birazcık daha derli toplu. MK2'de durun daha farklı midir bilmiyorum ama dert edecek birsey yok bence senin adına.

Bende MK1 100 watt vardi, satmistim. Birkac ay önce 50 MK1 aldım. Bence 50 watt olanı ev icin daha iyi. 100'de bas frekanslarinda sungerimsi bir hava vardı. 50'de ton birazcık daha derli toplu. MK2'de durun daha farklı midir bilmiyorum ama dert edecek birsey yok bence senin adına.
50'de amfi tiplemesinde varyasyon modundaki tonlar MKI'dekilerden daha hoş bir tona bana göre.

FX ihtiyacın yoksa 100'e gerek yok bana göre. 50 ev pratiği için bence de birebir.

50'de amfi tiplemesinde varyasyon modundaki tonlar MKI'dekilerden daha hoş bir tona bana göre.

FX ihtiyacın yoksa 100'e gerek yok bana göre. 50 ev pratiği için bence de birebir.
Hocam şimdi farkettim mk2 yazacağıma mk1 yazmışım 😀 . Evet 50 ev için ideal bir amfi fakat keşke fx loop koysalarmış. Mooer ocean machine pedalı bağladığımda pedal boğuluyor. Elektronik bir çözüm arıyorum olmadı bi elektronikçide fx loop girişi taktırıcam.

Hocam şimdi farkettim mk2 yazacağıma mk1 yazmışım 😀 . Evet 50 ev için ideal bir amfi fakat keşke fx loop koysalarmış. Mooer ocean machine pedalı bağladığımda pedal boğuluyor. Elektronik bir çözüm arıyorum olmadı bi elektronikçide fx loop girişi taktırıcam.
Gitar -> preamp pedal (örn: joyo british) -> ocean machine -> katana 50 (power amp in)
gibi bir sinyal yolu ayarlanabilirse mooer pedalını da işlevsel yaparak iyi sesler alınabilir.

Gitar -> preamp pedal (örn: joyo british) -> ocean machine -> katana 50 (power amp in)
gibi bir sinyal yolu ayarlanabilirse mooer pedalını da işlevsel yaparak iyi sesler alınabilir.
Power amp girişi tam olarak ne işe yarıyor hocam?

EDİT: Birde bahsettiğiniz seride diğer pedallarım için gitardan 2 çıkış almam gerekir diye düşünüyorum. Ocean machine powerampten girecek, diğer pedallar normal girişten girecek fakat bu durumdada 2 yerden ses alamam diye düşünüyorum. Birde anladığım kadarıyla bir poweramp pedalı yardımıyla pedallarımı power amp in girişine bağlayabiliyorum. Amfinin tonu etkilemesini istemiyorsam.

Son düzenleme:
Power amp girişi tam olarak ne işe yarıyor hocam?

EDİT: Birde bahsettiğiniz seride diğer pedallarım için gitardan 2 çıkış almam gerekir diye düşünüyorum. Ocean machine powerampten girecek, diğer pedallar normal girişten girecek fakat bu durumdada 2 yerden ses alamam diye düşünüyorum. Birde anladığım kadarıyla bir poweramp pedalı yardımıyla pedallarımı power amp in girişine bağlayabiliyorum. Amfinin tonu etkilemesini istemiyorsam.
Dostum şimdi bir boss katana 50 veya 100 gibi normal bir kombo amfide 3 katman vardır. Bunlar sırasıyla preamp, poweramp ve speaker olarak geçer. (Kafa amfiler preamp + poweramp, kabinler de speaker gibi işlem görür.)

Drive pedalları gitar ile preamp arasına konulur. Amfi tonunu (clean, lead, crunch gibi) preamp katmanı belirler. Eğer amfide FX loop varsa bu preamp ile power amp arasında olur. Bu araya da modülasyon efektleri (delay, reverb, chorus gibi) yerleştirilir.

Bazı amfilerde fx loop olmaz dolayısıyla bu 3 katman art arda bitişikmiş gibi düşünebilirsin. Katana 50’de preamp çıkışı koymamışlar fakat dışarıdan (pedal, prosesör veya VST ile) modülasyon efekti kullanılabilmesi için poweramp girişi koymuşlar. Katana 50’deki poweramp in girişi aslında fx loop return gibidir.

Dolayısıyla örnek olarak yazdığım bir joyo preamp pedalıyla (veya prosesörle veya bilgisayardaki VST preamp pluginleriyle) preamp katmanını kendin Boss Katana 50’nin poweramp girişine girmeden evvel oluşturursan katana 50’yi power amp + speaker olarak kullanıp düzgün ses alabilirsin.

Bilgisayarla DAW pluginleri veya VST programları da kullanabilirsin: gitar -> ses kartı -> poweramp in bağlantısıyla. Fakat bilgisayardaki sinyal zincirinde cabinet (dolayısıyla IR loader) kullanmamalısın. Eğer cabineti bilgisayardan vereceksen ses kartı çıkışını amfinin aux in girişine bağlamalısın veya harici hoparlör/monitör kullanabilirsin.

Dostum şimdi bir boss katana 50 veya 100 gibi normal bir kombo amfide 3 katman vardır. Bunlar sırasıyla preamp, poweramp ve speaker olarak geçer. (Kafa amfiler preamp + poweramp, kabinler de speaker gibi işlem görür.)

Drive pedalları gitar ile preamp arasına konulur. Amfi tonunu (clean, lead, crunch gibi) preamp katmanı belirler. Eğer amfide FX loop varsa bu preamp ile power amp arasında olur. Bu araya da modülasyon efektleri (delay, reverb, chorus gibi) yerleştirilir.

Bazı amfilerde fx loop olmaz dolayısıyla bu 3 katman art arda bitişikmiş gibi düşünebilirsin. Katana 50’de preamp çıkışı koymamışlar fakat dışarıdan (pedal, prosesör veya VST ile) modülasyon efekti kullanılabilmesi için poweramp girişi koymuşlar. Katana 50’deki poweramp in girişi aslında fx loop return gibidir.

Dolayısıyla örnek olarak yazdığım bir joyo preamp pedalıyla (veya prosesörle veya bilgisayardaki VST preamp pluginleriyle) preamp katmanını kendin Boss Katana 50’nin poweramp girişine girmeden evvel oluşturursan katana 50’yi power amp + speaker olarak kullanıp düzgün ses alabilirsin.

Bilgisayarla DAW pluginleri veya VST programları da kullanabilirsin: gitar -> ses kartı -> poweramp in bağlantısıyla. Fakat bilgisayardaki sinyal zincirinde cabinet (dolayısıyla IR loader) kullanmamalısın. Eğer cabineti bilgisayardan vereceksen ses kartı çıkışını amfinin aux in girişine bağlamalısın veya harici hoparlör/monitör kullanabilirsin.
Hocam bahsettiğin olayı anladım fakat işimi çözmüyor maalesef power amp in girişi, benim fx loopa ihtiyacım var. İyi bir araştırma yapıp amfiye ekletmem gerek. Power amp in girişini pedalboardımı geliştirip fx loop lu bir preamp ile desteklediğimde eminim işimi görecektir (Örn joyo preamp house). fakat şuan bu şekilde bir düşüncem yok.

selamlar ,

yenice yurtdışından kemper pro.amp almış bulunmaktayım 1 ay gibi bir süreye elime geçecek bu süre içerisinde ev kullanımı için ideal kabin amfi monitör vb ürünleri temin etmek için araştırmalar yapıyorum. FRFR aktif kabinler sanırım bu iş için en iyi seçenek geçmişte aynı sorunu yaşayan arkadaşlara cevaplar verilmiş okudum.

ancak o kadar parayı sadece kabin için harcamak istemiyorum bazı okuduğum yazılarda tam olarak bir frfr olarak kullanılmasa da oldukça iyi sonuç veren boss katana mk2 amfinin ideal olabileceği yazılmış.'' Best FRFR speakers 2022: 8 of the best speakers that won't color your tone '' hatta bu sıralamaya dahil edilmiş.

konu hakkında bilgisi, deneyimleri olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

syg.

Geri