@Music4life kardeşim,
Eğer bu işi ;
a-) Home studio ölçeğinde yapacaksan ve ele güne gelir demo kayıt edeceksen ,
b-) Demo kaydetmesen bile, eğer kalite konusunda bir seçiciliğin var ise ve kendi kendini tatmin edecek isen ,
şu noktaları dikkate almanı tavsiye ederim :
1-) Bir kere bu işler için (bilgisayar hariç ) min. 5000.-TL bütçe ayırman gerekir.
2-) Mikser olayına hiç girmemeni öneririm. Zira tatmin edici sonucu veren mikserler ciddi şekilde pahallı. Eğer bu segmentteki mikserleri alamıyorsan mikser meselesini unutmakta fayda var. Zira öbür türlü mikser tercihi sadece ayak bağı olmaktan sound kalitesini düşürmekten ileri gidemiyor.
3-) Ses kartı konusunda -eğer fazla giriş sayısına ihtiyacın yok ise- bence compact sınıf "all in one" bir ses kartı tercihi senin için en doğru tercih olur. Bu konudaki seçimde temel kriterler de ; alacağın ses kartının üst düzeyde pre-amp ve ad/da konvertörlere sahip olmasıdır.
Bu açıdan bakıldığında sana önereceğim alternatifler şunlar olabilir :
a-) PC ve Mac platformunda çalışan kartlar :
RME Babyface
SPL Crimson
Motu Track16
Audient iD22
b-) Sadece Mac platformunda çalışan kartlar :
Apogee Duet II
Universal Audio Apollo Twin Solo
Saydığım bu kartlar ; yukarıda bahsettiğim kriterler çerçevesinde , piyasadaki en iyi "compact sınıf" kartlardır.
4-) Monitör konusunda Yamaha'nın yenilenmiş Hs serisini, Focal'in Alpha serisini veya JBL'in Lsr serisini düşünebilirsin. Esasında monitör konusunda başka alternatifler de var ama iş bütçe meselesinde düğümleniyor hep. O yüzden o alternatiflere girmiyorum. Bu söylediğim seriler ödediğin paranın karşılığını büyük ölçüde veriyor ve duyumda fazla yanıltmıyor.
5-) Her halükarda referans kulaklık ihtiyacın da olacaktır. Bu konuda çok fazla alternatif bulunmakla beraber Beyerdynamic DT770 Pro modeli bir hayli beğenilen bir kulaklık. Ama dediğim gibi bu konuda ; aynı segmentte yer alan başka kulaklık modelleri de tercih edilebilir. Kulaklık konusunda son bir not düşmek istiyorum : AKG gayet kaliteli kulaklıklar üretiyor. Ancak Türkiye'deki satış fiyatları gerçekten abartılı. O yüzden AKG'yi özellikle önermedim.
Beş maddede özetlediğim bu liste ; bana göre kaliteli bir iş çıkarmanın , ekipman açısından min. standardını oluşturuyor. Tabii bu işin sonu yok. Örneğin bu ekipmanı bir takım outboard ekipmanlarla destekleyerek kaliteni daha da artırabilirsin vs. Ancak gerçekten bir kalite beklentin varsa ; verdiğim bu listenin altına düşmeni pek tavsiye etmem.