Kenan Turgut hakkında

Kenan Usta'yı Ankara'da yaşayan tüm gitaristler bilir neredeyse. Ben de kendisinin devamlı müşterisiyim. Her zaman çok güler yüzlü ve işinden anlayan birisi olarak gördüm ve yaptığı işten hep memnun kaldım. Les Paul kasa gitarımda bile ''Abi metal çalıyorum telleri mümkün olduğunca klavyeye yakın tutabilir misin?'' diye sorduğumda yüzünde bir gülümsemeyle ''Hallederiz sen kafana takma.'' diyip 1 hafta sonra gitarı almaya geldiğimde tam da istediğim şekilde yapmıştı sap ayarını. Bi Les Paul'da çaldığım en rahat ve low action'dı. Muhabbetine zaten doyum olmuyor, dükkandan gitarı teslim almaya gidiyorum 1 saat soru soruyorum, fikirlerini alıyorum, anılarını dinliyorum, çıkasım gelmiyor neredeyse atölyeden.

Ancak ekşi sözlük gibi platformlarda kendisi hakkında baya sert yorumlarla karşılaştım. Aynı şekilde dün kendisiyle bir söyleşi yapılmış ve Instagram reels'a ufak bi kesitini koymuşlar en çok beğeni alan yorum iğneleyici ve ''Gitarı çello gibi ayarlayıp geri veriyor.'' demiş. Youtube yorumlarında bir kişi ise ''Kendisinden ayarsız geri gelen gitarlar yüzünden gitaristler entonasyon ve sap ayarı yapmayı öğrendi.'' diye bir yorumda bulunmuş. Doğrusunu söylemek gerekirse şaştım kaldım, kendisine asla yapılmasını beklemeyeceğim yorumlar.

Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda?

Kenan usta genellikle iyidir hoştur, güzel iş yapar, bazen harikalar yaratır ama kendisine bıraktığım soloisti birkaç defa vintage fender gibi geri almışlığım da vardır açıkçası.

Ne istediğinizi söylemezseniz bazen işini bağlama göre değil de kendi zevkine göre yapıyor denebilir. Gerçi benim dediğim de nereden baksan 20 senelik iş.

Kenan usta iyidir kibardır. Bir kere kısıtlı zamanda gitar götürdüm gayet iyi şekilde adam etmişti gitarı. Parlıyordu gitar geri aldığımda. Biraz pahalı gelmişti bana ama piyasayı bilmediğimdendir.

Kendisini tanımam. Bugün tesadüfen -üstte de bahsedilen- Yavuz çetin ile alakalı bir röportajı denk geldi.
Gitar tamircileri yorumlarındaki ana sorun, insanların neyin ustalık gerektirdiğini bilmemeleri.
Hani bakım adı altında ufak bi klavye yağlama tel yağlama sap ayarı için götüren de 'iyi' yorum atıyor. Sapı kırılmış, tamire götürüp yeni gibi alan da 'iyi' yorum atıyor.
Her iyi yorum gibi her kötü yoruma da güvenmemek gerek. Fakat hakkındaki kötü yorum sebebi açıklanmışsa detaylıca o zaman neyin ne olduğunu görebiliriz.
Hakkında iyi konuşmak nasıl ki doğalsa kötü konuşmak da doğal olmalı. Yanlış bir durum görmüyorum ben.
Sonuçta hizmet satıyorsunuz ve bu hizmet belirli bi seviyenin altına indiğinde, size nasıl geri dönebileceğini bilirseniz işinizi de hassasiyetle yaparsınız. Zaten adım biliniyor diyip işi savsaklarsanız böyle kötü yorumlar dönmesi çok normal.
Ankara gibi bir yerde de kimse bilerek kendi ayağına sıkmaz. İstanbuldakilerden daha sağlam müzisyen kitlesi var orda. Belki gerçekten gitar sahibi ne istediğini tam olarak belirtmemiş olup böyle kötü yorum yapmış da olabilir.

2 senedir düzenli olarak Kenan abiye teslim ediyorum gitarımı. Kendisinden çok memnunum gitarımı her verdiğimde memnun olarak teslim aldım. Arkadaşımızın dediği gibi sohbeti çok sarıyor gitarı alıp çıkıcam diye gidiyorum 1 saat sohbet ediyoruz. Sohbeti çok tatlı bi abimiz. Fiyat konusunda da bence işin ederi neyse onu istiyor. Normalde her şeyde pazarlık yapmaya çalışırım ama Kenan abi zaten hakkından fazlasını istemez diye pazarlık yapma ihtiyacı bile hissetmiyorum. Umarım Kenan abi gibi bu işi tutkuyla ve hakkıyla yapan insanların sayısı artar.

yazmadan duramam Native advertismenttttttttt !!!!
Şimdi ekşi'de herkes selam bile vermez yazmış. Burada da herkesle "1 saat" konuşuyor. Demekkü günlük dükkana gelebilecek adam sayısı 4...

Ben de şimdi baktım başlığa tekrar da yalan söylüyorlar ya da kötü bir gününe denk gelmişlerdir. 40 yaşına geldik iyi kötü anlıyoruz kimin ne olduğunu, beni tanımaz etmez yani sıcak davranmak zorunda da değildi ama mizaç olarak zaten sıcak kanlı, sohbeti seven biri. Ibanez götürmüştüm bir tane, tarihinden girdi hangi fabrikada kimlerin yaptığına kadar anlattı yani...
Gitarı geri alırken zaten al bir bak, sen çalacaksın olmuş mu, istediğin, gözüne takılan birşey var mı diye de sordu. Yaptığı ayarı beğenmeyen kardeşlerim de ya abi şunun tel yüksekliğini biraz daha düşürsek sana zahmet deyiverse üşenmez düşürür ya da şundan dolayı bu kadar yapabiliyorum diye izahat verir.

Yani şöyle iyi işçiliği böyle iyi diyecek kadar gitmedim ama insan olarak iyi, halden anlayan, güler yüzlü, sıcak kanlı biri olduğu belli oluyor ilk görüşte.

Ben de şimdi baktım başlığa tekrar da yalan söylüyorlar ya da kötü bir gününe denk gelmişlerdir. 40 yaşına geldik iyi kötü anlıyoruz kimin ne olduğunu, beni tanımaz etmez yani sıcak davranmak zorunda da değildi ama mizaç olarak zaten sıcak kanlı, sohbeti seven biri. Ibanez götürmüştüm bir tane, tarihinden girdi hangi fabrikada kimlerin yaptığına kadar anlattı yani...
Gitarı geri alırken zaten al bir bak, sen çalacaksın olmuş mu, istediğin, gözüne takılan birşey var mı diye de sordu. Yaptığı ayarı beğenmeyen kardeşlerim de ya abi şunun tel yüksekliğini biraz daha düşürsek sana zahmet deyiverse üşenmez düşürür ya da şundan dolayı bu kadar yapabiliyorum diye izahat verir.

Yani şöyle iyi işçiliği böyle iyi diyecek kadar gitmedim ama insan olarak iyi, halden anlayan, güler yüzlü, sıcak kanlı biri olduğu belli oluyor ilk görüşte.
''Bak bakalım yapabilmiş miyiz?'' der her teslim almaya gittiğimde. Kendisine feedback'e açık bir insan olduğu da belli. Bir şeyi beğenmemesine rağmen suratına söyleyip düzeltmesini istemek yerine sözlüklerde orada burada sallamak çok saygısızca geliyor.

yazmadan duramam Native advertismenttttttttt !!!!
Şimdi ekşi'de herkes selam bile vermez yazmış. Burada da herkesle "1 saat" konuşuyor. Demekkü günlük dükkana gelebilecek adam sayısı 4...
Kenan Usta'nın reklamını yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum şahsen. Kendisiyle ne bir anlaşmamız var ne de başka bir niyetim var. Her gittiğimde benden ne kadar fiyat isterse onu veririm, bana indirim filan da yapmaz. Sadece merak ettiğimden bu konuyu açtım.

Hiç alakam yoktur, Her zaman her işi mükemmel yapmak gibi bir mucizeye kimsenin sahip olduğunu sanmıyoruum. İyi bile yapılmış olsa, gitar sahibnin beklentisi nedir onu da bilmek lazım. Yani herkesi memnun edebilme gibi bir yteneğe kim sahip ?. Memnun kalmayanlar başka bir ustaya götürsün bir dahakine, ortalıkta kötülemenin ne alemi var.

Başlığı görünce ilk aklıma gelen soru da bu kötü reklemdan kimlerin karlı çıkacağı. O kadar batık vaziyetteyiz yani... Ekşi sözlüktekiler aldıkları ekmeğin tadını beğenmeyince, fırını bakkalı da başlık açıp bize iletsinler... çok mutlu oluruz....

Ben de negatif olsun pozitif olsun yorum yazarım genelde gittiğim restoranlara, aldığım hizmete. Yorum yazmanın değerli ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Mesela gitarı çizen, özensiz muamele gösteren dağınık tipler de var. Bu tarz insanların da ifşa edilmesi gerekir ki gitarlarımız b.k yoluna gitmesin bakım yaptıracağız derken.

Geri