Odun çok acımasız bir sıfat olmuş, ağaç daha doğru bu iş için 😀
Bu işle uğraşan kişiler malesef artık buralarda pek gözükmemekte. Bildiğim kadarını yanıtlamaya çalışayım.
Öncelikle akustikwood'dan telefon ve havale ile sipariş verebilirsin. Gayet güvenilirdir. Titebond'u da buradan temin edebilirsin. Alışkın oldukları için ağaç konusunda yardımcı da olabilirler. Belki yapışacak yüzeyleri düzeltmede yardımcı olurlar.
Tonewood'a inanmıyorum, suntadan bile yapıyorlar demişsin ama önemli olan burada malzeme kararlılığı. Ortam nemini emip kolayca salarak şişme yapacak ağaç türlerinden uzak durman gerekli. Gitar üzerinde sürekli rötuş yapamazsın. Ihlamur işlemesi oldukça kolay, talaşı zararsız, tavsiye edebilirim.
Kapak için bazı özel ağaçlar Mehmet marangoz ve e-hırdavatı önerebilirim. Yine akustikwood'da da mevcut, ben oradan almıştım. 2 parça olarak alıp simetrik olarak yapıştırılıyor.
Gövde tek parça olmak zorunda değil. Hatta 2 parça olması bile iyi birşey sayılabilir. Genelde 3 parça. Tek parça ağaç bulmak zor ve pahalı olabilir.
Ben evde el aletleri ile restorasyon denemiştim. Can sıkıcı birçok şey başa geliyor. Ve evet yıllardır bitiremedim, zımpara tozu evi çok kirletiyor, atölyesizlik de hatalara zemin oluşturuyor. Tek seferde yapabileceğimi sandığım için çoğu kez vazgeçmişimdir.
Ne olursa olsun iyi kötü projeni tamamlamanı tavsiye ederim, bir sonraki gitar için hiç kimseden alamayacağın kadar tecrüben oluyor.
İyi eğlenceler.