Kendi gitarımı yapmak için odunu nerede bulabilirim?

ankara sitelerde sırma sokak ta bir sürü egzotik ağaç satıcısı bulunuyor. buradaki satıcılar aynı zamanda resim heykel sanatçılarına da ağaç sattıkları için (fiyatı şişirip) daha normal bir işte kullanmak üzere sorun.
gitar yapacağım diye giderseniz (zamanında benim yaptığım gibi) babama 30 tl ve verdikleri tek parça maun için benden o dönem 100 tl istemişlerdi.
Galiba masa veya sehpa yapacağım demek mantıklı olur.

Odun çok acımasız bir sıfat olmuş, ağaç daha doğru bu iş için 😀

Bu işle uğraşan kişiler malesef artık buralarda pek gözükmemekte. Bildiğim kadarını yanıtlamaya çalışayım.

Öncelikle akustikwood'dan telefon ve havale ile sipariş verebilirsin. Gayet güvenilirdir. Titebond'u da buradan temin edebilirsin. Alışkın oldukları için ağaç konusunda yardımcı da olabilirler. Belki yapışacak yüzeyleri düzeltmede yardımcı olurlar.

Tonewood'a inanmıyorum, suntadan bile yapıyorlar demişsin ama önemli olan burada malzeme kararlılığı. Ortam nemini emip kolayca salarak şişme yapacak ağaç türlerinden uzak durman gerekli. Gitar üzerinde sürekli rötuş yapamazsın. Ihlamur işlemesi oldukça kolay, talaşı zararsız, tavsiye edebilirim.

Kapak için bazı özel ağaçlar Mehmet marangoz ve e-hırdavatı önerebilirim. Yine akustikwood'da da mevcut, ben oradan almıştım. 2 parça olarak alıp simetrik olarak yapıştırılıyor.

Gövde tek parça olmak zorunda değil. Hatta 2 parça olması bile iyi birşey sayılabilir. Genelde 3 parça. Tek parça ağaç bulmak zor ve pahalı olabilir.

Ben evde el aletleri ile restorasyon denemiştim. Can sıkıcı birçok şey başa geliyor. Ve evet yıllardır bitiremedim, zımpara tozu evi çok kirletiyor, atölyesizlik de hatalara zemin oluşturuyor. Tek seferde yapabileceğimi sandığım için çoğu kez vazgeçmişimdir.

Ne olursa olsun iyi kötü projeni tamamlamanı tavsiye ederim, bir sonraki gitar için hiç kimseden alamayacağın kadar tecrüben oluyor.

İyi eğlenceler.
Tabiki de dayanıklı ve hafif bir ağaç seçeceğim ancak Danelectro markası masonite denilen sunta benzeri bir maddeden yapıyorlar. İnternette bir sürü karşılaştırma izledim ve gitarı boyayacağım için liflerinin şekli görünmeyecek. Tonewood elektro gitarlarda myth olduğu için boşu boşuna meşe yada maun almaya gerek yok. Yoksa ben suntada yapacağım demedim.

Öncelik le nasıl bir gitar yapıcağina karar verip.o gitarın yapildığı ağaçları değerlendir..bunun içın tonewood türkey dekilerle iletişime geç sana yardımcı olurlar..her ağaca mobilyacılarda bulamazsın .muhtemelen cocobolo ağı istesen hepsi one diye sana bon bön bakarlar..bilenlerle iletişime geçersen ihtiyacini bulursun tabi fiyat olarak yüksek olabilir çoğu ithal olduğundandır..

Öncelik le nasıl bir gitar yapıcağina karar verip.o gitarın yapildığı ağaçları değerlendir..bunun içın tonewood türkey dekilerle iletişime geç sana yardımcı olurlar..her ağaca mobilyacılarda bulamazsın .muhtemelen cocobolo ağı istesen hepsi one diye sana bon bön bakarlar..bilenlerle iletişime geçersen ihtiyacini bulursun tabi fiyat olarak yüksek olabilir çoğu ithal olduğundandır..
4 sene geçmiş abi vazgeçilmiştir o projeden. 🙂

Geri