KENDİ GÖVDEMİ NASIL YAPARIM?

Şuan elimde sadece bir manyetik seti var ve bir luthiere bir sap yaptırıp babamın atölyesinde de kendi gövdemi yapıp eksik parçaların hepsini de kendimce internetten toplayıp toplama ve sadece bana özel bir gitar üretmek istiyorum. ama gövde ölçülerini ve sapın oturacağı kısmı nasıl yapacağımı bilmiyorum. sapı mı gövdeye göre yoksa tam tersi gövdeyi mi sapa göre yapmak gerekir bilemiyorum. yapmak istediğim gövde Gibson Explorer. internette template'ler var fakat ölçülerini nasıl ayarlayacağımı veya hangi ağacı kullanmam gerektiğini bilmiyorum. yardımcı olur musunuz 🙂

Benim bildiğim gövde şekli belli değilse sapa göre gövde yapılır çünkü köprünün yeri sap ve fret oranının ölçüsüne göre sabitlenir. Elinizde şablon varsa zaten ölçüleri de yazıyordur, sap ölçülerine kadar oradan araştırabilirsiniz. Youtubea "diy gibson explorer" yazdım bir sürü de video çıktı mesela. Bu sitede hep görürdüm gitar gövde ahşapları, çalışma alanım olsa ben de girerdim bu işe. Günümüzde internet var, beğendiğiniz gitarın hangi malzemeden yapılması gerektiğini de kolayca bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Geri