Internette yapan arkadaşlar var. Ben de Kiraz Ağacından govde yapmayı düşünüyorum. Sanıyorum ki kestane ağacını işlemek zor. Tabi türüne bağlı olarak. 113577 eklentisini görüntüle 113578 eklentisini görüntüle
bende gürgenden yapmaya çalışıyorum zorluyor biraz ... aşağıdaki linkte ağaçların sertlik dereceleri var sanırım bu belirleyici bi özellik oluyor birde ağaç yoğunluğu ...üstadlara sorarsan maun,akçaağaç,kızılağaç, ıhlamur vs .diyecekler ... işlemesi ve tonları iyi olduğundan ötürü ... bitlisli arkadaş cevizden yapmış ve bir iki denemede tutturmuş... denemek lazım tabi esas sap klavye ağacıda çok önemli biraz daha araştırma gerek ... link aşağıda...Gövde olarak kestane ağacı kullanan veya bilgisi olan var mı ?
Gövde için nasıldır ?
bende gürgenden yapmaya çalışıyorum zorluyor biraz ... aşağıdaki linkte ağaçların sertlik dereceleri var sanırım bu belirleyici bi özellik oluyor birde ağaç yoğunluğu ...üstadlara sorarsan maun,akçaağaç,kızılağaç, ıhlamur vs .diyecekler ... işlemesi ve tonları iyi olduğundan ötürü ... bitlisli arkadaş cevizden yapmış ve bir iki denemede tutturmuş... denemek lazım tabi esas sap klavye ağacıda çok önemli biraz daha araştırma gerek ... link aşağıda...
AĞAÇLARIN SERTLİK DERECELERİ
Maalesef bende sizden öneri isteyecektim 🙂9 senedir bekliyor atölyede tabi soğuk görmüştü ama üst katta olduğundan pek neme maruz kalmadı ... eh biraz döndü arkadaş tabi bu sürede... geçen ay marangoz da bi gövde bi sap için kesim yaptık .. şimdi vakit buldukça uğraşıyorum .. ama kurutma için önerilerin varsa çok iyi olur ...
merhaba kiraz ağacından gövde yapıyorum demişsin sap tercihin ne olacak ?yapıma başladın mı? nereden temin ettin ?senin için uygunsa bu bilgileri paylaşırmısınInternette yapan arkadaşlar var. Ben de Kiraz Ağacından govde yapmayı düşünüyorum. Sanıyorum ki kestane ağacını işlemek zor. Tabi türüne bağlı olarak. 113577 eklentisini görüntüle 113578 eklentisini görüntüle
eyvallah sağolasın ... bir ara bende almak istedim cihazlardan ama biraz cimrilik yapıp elimdeki imkanlar dahilinde ilk gitarımı yapayım diyorum ... olurda ilerde malzemeleri biraz daha genişletirim .. kurutma için 2 çeşit kurutma edinebildim internetten tabii ki ... doğal kurutma ve fırınlama üzerine megep modülleri içinde mevcut bu bilgileri ... oranın da faydasını gördüm ... pek kaliteli olmasa da benim kurutma tekniği de doğal kurutma tekniğine uygun oldu.Maalesef bende sizden öneri isteyecektim 🙂
Tek önerim şu olabilir aliexpresste 30 lira civarına nem ölçen aletler var belki almak istersiniz.
Tahmini Teslimat Zamanı
Buda türkiyede satılan 55 lira
Holdpeak 2gd Ahşap Nem Ölçer - n11.com
Mümkünse fotoğraf ekleyebilir misiniz ?
kusura bakma fotoğraf talep etmişsin şimdi farkettim ... biraz daha belirgin olsun elbette eklerim ... çok başındayım daha ...Maalesef bende sizden öneri isteyecektim 🙂
Tek önerim şu olabilir aliexpresste 30 lira civarına nem ölçen aletler var belki almak istersiniz.
Tahmini Teslimat Zamanı
Buda türkiyede satılan 55 lira
Holdpeak 2gd Ahşap Nem Ölçer - n11.com
Mümkünse fotoğraf ekleyebilir misiniz ?
Yok hocam yapmayı düşünüyorum. 20-25 yıllık bir Kiraz Ağacı vardı. O kesildi, ondan yapmayı düşünüyorum. Ama şu an yapmak icin ne vaktim var ne de ona ayiracak butcemmerhaba kiraz ağacından gövde yapıyorum demişsin sap tercihin ne olacak ?yapıma başladın mı? nereden temin ettin ?senin için uygunsa bu bilgileri paylaşırmısın
Teşekkür ederimmalzeme kendi mahsulun yani 🙂 bende de bi dut ağacı var bu gidişle bende onu kesicem eve çok yakın da sorun olmaya başladı .. hayırlısı olsun inşallah başlamak için uygun koşullar olur da başlarsın ...
kurutma işini biraz daha araştır bence, 1-2 ay yeterli bir süre değil diye biliyorum.
Daha detaylı bir tarif edebilir misiniz ?kestane şekil olarak dişbudak gbi bir ağaç .ton olaraksa bana kızılağaçla maun arası gibi geldiydi . Fatih Yılmazın atölyesinde çalmıştım, 2010 felandı galiba .
7 telli ve haedless bi aletti.