T
tmb7773
Rg370dx Ibanez gitarımın fotoğrafta da görüldüğü gibi sapı kırıldı ve bunu tekrar yaptırmak istiyorum. Acaba böyle bir şey mümkün mü ve bana ne kadara mal olur?[/img]
RaNCoR demiş ki:mesela özel yapım bi jacksonla giderseniz yarım saate bile alırken gitarı dandik bi aria ile giderseniz birkaç yıla kadar uzuyabiliyor zamanı e oda normal 😀
Guensedor demiş ki:Konuyu açınca, birden benim birkaç ay önce açtığım topic sandım 😀 Şu kadarını söyliyeyim: Aynen benim de RG370dx'im var ve tamamen aynı yerden, aynı şekilde kırılmıştı. Özel mesajdan ulaşırsan kırık haldeki resmini de atarım. Kıvılcım'a götürdüm öncelikle. Bu gitarın işi çok zor dediler. Hatay Sokak'taki müzik marketlere gösterdim, en azından bu gitarın sonu geldi mi yoksa bir şekilde yapılabilir mi diye. Hepsinin ortak kanaati şuydu : 'Bizce bu gitar artık adam olmaz; ama bir Kenan Abi'ye göster istersen.'. Öyle yaptım. Kenan abi aldı gitarı o kırığa 5 dakika boyunca farklı açılardan baktı. Kırığın şekli, kırılma noktası tamamen aynıydı. Zaten Ibanez'lerin genel olarak zayıf noktası da orası bildiğim kadarıyla. Kenan Abi 'Yapılır bu sorun olmaz, eskisi gibi olur aynen' dedi. Gitarı verdim. Evet biraz oyaladı, bu konuda eleştirenlere sözüm yok. Ama gitarı tamamen diriltti. Yine istersen şimdiki halini de atabilirim gitarın. En ufak bir sorun yok, iz bile hayal meyal görülüyor, çok dikkatli bakıldığında. 60 milyona hem tamir etti, hem de telleri yeniledi. Diğer arkadaşların tavsiye ettikleri kimseler de umarım işlerin ehlidir; ancak o şekilde korkunç bir kırığı tamir etmekle kalmadı, aynı zamanda dışardan hiçbir pürüz görünmemesini sağladı. Kesinlikle tavsiye ediyorum. İki tavsiyem daha olcak sana:
* Telleri gevşet bir an önce, daha çok açılmasın
* Kenan abi birkaç haftada hallederim der genelde. Sen verikten 10-15 gün sonra ara, sonra bir süre sonra tekrar ara ve yine ara 😀 Ben öyle yaptım. Biraz oyalanıyor, biraz meşgul, biraz da unutkan. Bu konuda sıkıntılar oluyor tabi ama dediğim gibi, elindeki gitar pek çoğuna göre 'işi bitmiş' bir gitar. En tecrübeli ellere versen en iyisini edersin. Tekrar geçmiş olsun.
smtzdmr demiş ki:Ya ne uğraşıyorsun öyle boşver kenan ustayı. Sapı bir güzel paketle sonra fatih ustadan adresi alıp ona yolla. O tamir etsin sana geri yollasın. Emin ol hiçbirşey olmaz sapa sen güzel paket hazırladıktan sonra. PTT kargoya verdin mi çok ucuza yollarsın.