Kitap önerisi

Elektro gitara yeni başlayan biri, ağırlıklı olarak kitaplar/yazılı kaynaklar üzerinden çalışarak belli bir seviyeye gelebilir mi? Şu an gördüğüm kadarıyla özel ders ve YouTube videoları tercih ediliyor. Kitaplarla deneyimi olanlardan öneri almak isterim.

Bizim kuşak genelde kitaplardan ve kayıtlardan dinleyerek öğrenen bir nesil. Ancak görerek öğrenmenin de katkısı büyük olacaktır.

Ben öncelikle metod kitaplarını takip eden bir hocadan yüzyüze eğitim almanızı, olmuyorsa kitap+video takibi öneririm, kitapların kazandırdığı disiplini önemsiyorum. Ancak ne yaparsanız yapın, o anki seviyenize göre dinleyerek şarkı, partisyon vb. şeyleri benzetmeye çalışın. Kulak eğitimi önemlidir.

Bir arkadaşımıza yazmış olduğum cevaplardan derleme yaptım aşağıda:

1) Çalacağınız türden bağımsız olarak, başlangıç seviyesi için yapılacak çalışmaların mantıklı sıralaması vardır. Bunları özetlersek:

i) Perde eliniz için çalışmalar. (Hammer-on, pull-off vb.)
ii) Pena eliniz için sadece telin üstünden vurarak (down-picking) ritm çalışmaları
iii) Pena eliniz için alternate-picking çalışmaları (pena ile üst-alt-üst-alt şeklinde sıralı vuruşlar)
iv) Her iki elinizle senkronize alternate-picking çalışmaları (pena ile üst-alt-üst-alt şeklinde sıralı vuruşlar yapılırken perde elinizle her telde 1-2-3-4. perdelerde gezmek vb.)
v) Sweep picking, tapping vb. daha yüksek düzey alıştırmalar.

2) Tory Stetina'nın "(Troy Stetina) Heavy Metal Rhythm Guitar Volume I" ve "(Troy Stetina) Heavy Metal Lead Guitar Volume I" metodları gayet faydalı, ancak İngilizce gerekiyor.

3-) Yine tekrar edeyim, bu işin öğretmenliğini de yapan iyi bir gitaristten ders almak özellikle başlangıçta çok faydalı olur.

Teşekkürler cevaplarınız için. Bir süredir gitar çalıyorum ancak bu konu kafamda hep soru işareti olarak kaldı. Ben internet üzerinden videolar izleyerek başladım, daha sonra uzun bir süre de birebir ders aldım. Geldiğim seviyeden memnun olsam da temelde eksikliklerim olduğunu düşünüyorum, özellikle teoride. Farklı hocalarla da çalıştım ancak üniversite dersi gibi aşamalı ve düzenli ders veren birini bulamadım. O kitaplara bakayım.

Yeni başlayacağınızı varsaymıştım, ama tecrübeniz var sizin. Benim yazdığım kitaplar hafif gelebilir, dikkate almayabilirsiniz. Sizin durumunuzda hangi noktalarda eksik hissediyorsanız ona yoğunlaşmak gerekir. Daha ileri düzey kitaplar, dersler mevcut.

Geri