Klarnet için amfi tavsiyesi

Merhaba,
Klarnet çalıyorum.
Klarnet mikrofonunu takıp kullanabileceğim, reverb/delay olan bir amfi arıyorum.
Evde kullanacağım.
Müzik marketleri biraz gezdim ama kimsenin net bilgisi yok.
Herhangi bir tavsiyesi olan var mı?

Klarinet (klarnet değil ) Mik için +48 V gerekiyor mu ? amfiden ziyade bir vokal processör alıp onu da ister kulaklık ister herhangi bir yükselticili amfi ile kullanabilirsiniz. Direk amfiye mic takarsanız ses gelmeyebilir (mic için xlr gerekiyormu ??). proc avantajı ister reverb ister delay ister chorus veya tüm bunların kombinasyonunu kullanabiliyor olmanız.

Klarinet (klarnet değil ) Mik için +48 V gerekiyor mu ? amfiden ziyade bir vokal processör alıp onu da ister kulaklık ister herhangi bir yükselticili amfi ile kullanabilirsiniz. Direk amfiye mic takarsanız ses gelmeyebilir (mic için xlr gerekiyormu ??). proc avantajı ister reverb ister delay ister chorus veya tüm bunların kombinasyonunu kullanabiliyor olmanız.
Türk Dil Kurumu doğru yazılımını klarnet olarak kabul ediyor.
Mikrofonda 48v phantom desteği ve xlr bulunuyor.
İlla kullanılacak gibi bir şart sunmamış ama kullanılırsa sesin daha iyi geleceğine dair de ibare koymuş.
Üzerinde reverb/delay olan amfi gördüm bazı markalarda ama fiyatlarının maşallahı var. 25-30.000 ler havada uçuşuyor.

Her amfi olmaz. Elektro gitar amfileri hiç olmaz. Onlara mikrofon girilmiyor. Akustik gitar amfisi? Eğer sürücüleri ayrı ve full range ise...
PA, stage monitör tipi Bass ve tweeter sürücüleri ayrı amfiler / monitörler kullanılmalı, çünkü Klarnet frekans aralığı geniş (hi mid ve hi frekanslar) bir enstrümandır. Tek Speakerli amfiler ile kullanamazsınız.

Şimdi soru şu; Amfiye neden ihtiyacınız var? Klarnet zaten kendi başına yüksek desibelli bir enstrüman. Amfi ile yükselttiğiniz sesler değil de efektler olacaktır. Bir prossesör kullanıp kulaklıkla çalabilirsiniz.

Amfi için şuna bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
İtalyanca orjinali ve osmanlıcası klarinet, Tdk da değiştirmeden önce kendi kaynaklarında " Klarinet " olarak kabul ediyor. Sonradan değiştirmiş olması, olması gerekenin bu olduğunu göstermez. Reverb de delay de türkçe değil ama doğrusu o...

Son düzenleme:
Türk Dil Kurumu doğru yazılımını klarnet olarak kabul ediyor.
Mikrofonda 48v phantom desteği ve xlr bulunuyor.
İlla kullanılacak gibi bir şart sunmamış ama kullanılırsa sesin daha iyi geleceğine dair de ibare koymuş.
Üzerinde reverb/delay olan amfi gördüm bazı markalarda ama fiyatlarının maşallahı var. 25-30.000 ler havada
Prosesör + monitör kulaklık olayını daha ucuz ve yatırımsal avantajlı çözebilirsiniz...

Son düzenleme:

Geri